Яловичина тушкована – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт приготування тушкованою яловичини в духовці

Яловичина, тушкована в духовці, виходить соковитою, з насиченим смаком і ароматом. А додати м’ясу смаку і користі, допоможе додавання овочів та сиру. У підсумку виходить повністю готове смачне і корисне блюдо, яке не потребує гарніру.

Час приготування: 1,5 ч.

Час приготування: 30 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Яловичина – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

1. Яловичину ріжемо невеликими шматочками, заливаємо її кефіром, додаючи нарізану півкільцями цибулю, перець і сіль, і відправляємо маринуватися в холодильнику протягом години.

2. Моркву і картоплю нарізаємо тонкими шматочками.

3. Знімаємо шкірку з помідорів і перцю, нарізаємо їх.

4. Розкладаємо яловичину з цибулею по формі для запікання, зверху викладаємо шарами картоплю, моркву, перець і помідор і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

5. Через півгодини посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 20 хвилин.

6. Готову яловичину подаємо гарячою. Приємного апетиту!