Простий і смачний рецепт приготування тушкованою яловичини в духовці
Яловичина, тушкована в духовці, виходить соковитою, з насиченим смаком і ароматом. А додати м’ясу смаку і користі, допоможе додавання овочів та сиру. У підсумку виходить повністю готове смачне і корисне блюдо, яке не потребує гарніру.
Час приготування: 1,5 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Яловичина – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
1. Яловичину ріжемо невеликими шматочками, заливаємо її кефіром, додаючи нарізану півкільцями цибулю, перець і сіль, і відправляємо маринуватися в холодильнику протягом години.
2. Моркву і картоплю нарізаємо тонкими шматочками.
3. Знімаємо шкірку з помідорів і перцю, нарізаємо їх.
4. Розкладаємо яловичину з цибулею по формі для запікання, зверху викладаємо шарами картоплю, моркву, перець і помідор і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
5. Через півгодини посипаємо блюдо сиром і запікаємо ще 20 хвилин.
6. Готову яловичину подаємо гарячою. Приємного апетиту!