Як приготувати ароматну юшку з замороженої горбуші?
Щоб не розчаруватися в приготуванні юшки з замороженої риби, перш за все потрібно простежити за її запахом після розморожування. Якщо горбуша має приємний і природний аромат, поспішайте приступати до готування.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій –2-4.
Склад:
- Горбуша заморожена – 300 гр.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Обов’язково, перед тим як почати приготування юшки, розморожуємо горбушу, промиваємо та нарізаємо на кілька досить великих частин. До риби додаємо очищену половину цибулі, заливаємо водою і ставимо варитися протягом 20-30 хвилин.
2. Готовий бульйон проціджують, при цьому виймаємо рибу і залишаємо остигати. Чистий бульйон знову відправляємо тушкуватися на маленькому вогні, додавши в каструлю нарізану картоплю, сіль і перець.
3. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі перекладаємо в розігріту з олією сковорідку.
4. Як тільки овочі придбають золотистий відтінок на фотографії, відразу відправляємо їх у бульйон.
5. Остиглу горбушу розбираємо на частини, видаляємо кістки з плавниками. Очищену рибу повертаємо в юшку і відварюємо протягом 5 хвилин.
6. Паралельно з цим подрібнюємо свіжу зелень, яку в завершенні додаємо у готову юшку. Даємо супу пару хвилин настоятися, щоб аромати змогли розкритися.
7. Суп розкладаємо по тарілках, подаючи з хлібом, сіллю і перцем.
Приємного апетиту!