Юшка з горбуші – 8 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати ароматну юшку з замороженої горбуші?

Щоб не розчаруватися в приготуванні юшки з замороженої риби, перш за все потрібно простежити за її запахом після розморожування. Якщо горбуша має приємний і природний аромат, поспішайте приступати до готування.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій –2-4.

Склад:

  • Горбуша заморожена – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Обов’язково, перед тим як почати приготування юшки, розморожуємо горбушу, промиваємо та нарізаємо на кілька досить великих частин. До риби додаємо очищену половину цибулі, заливаємо водою і ставимо варитися протягом 20-30 хвилин.

2. Готовий бульйон проціджують, при цьому виймаємо рибу і залишаємо остигати. Чистий бульйон знову відправляємо тушкуватися на маленькому вогні, додавши в каструлю нарізану картоплю, сіль і перець.

3. Цибулю нарізаємо як можна дрібніше, а моркву натираємо на крупній тертці. Овочі перекладаємо в розігріту з олією сковорідку.

4. Як тільки овочі придбають золотистий відтінок на фотографії, відразу відправляємо їх у бульйон.

5. Остиглу горбушу розбираємо на частини, видаляємо кістки з плавниками. Очищену рибу повертаємо в юшку і відварюємо протягом 5 хвилин.

6. Паралельно з цим подрібнюємо свіжу зелень, яку в завершенні додаємо у готову юшку. Даємо супу пару хвилин настоятися, щоб аромати змогли розкритися.

7. Суп розкладаємо по тарілках, подаючи з хлібом, сіллю і перцем.

Приємного апетиту!