Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Простий і смачний рецепт юшки з пшоном і картоплею

Чим мені подобається вуха, так це доступністю своїх продуктів: пшоно і картоплю явно знайдуться на кухні в кожної господині. А рецепт, яким я сьогодні з вами поділюся, приваблює ще й своєю універсальністю, адже за основу юшки можна брати абсолютно будь-яку рибу.

Час готування: 60 хв

Час приготування: 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Пшоно – 3 ст. л.
  • цибуля Ріпчаста– 0,5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Суповий набір рибний – 300 гр.
  • Перець духмяний горошок – 3-4 шт.
  • Перець чорний горошок – 7-8 шт.
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кріп сушений – за смаком.

Процес приготування:

1. Ставимо на плиту заповнену водою каструлю і на середньому вогні доводимо до кипіння. Пшоно промиваємо під проточною водою і додаємо в киплячу підсолену воду. Крупа буде готова приблизно через 30 хвилин. Чистимо і ріжемо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці і за 10 хвилин до готовності пшона відправляємо овочі в каструлю.

2. Для отримання більш ароматного бульйону кладемо в каструлю горошини запашного і чорного перцю.

3. Займемося картоплею. Гарненько промиваємо його і очищаємо від шкірки.

4. Нарізаємо на кубики картоплю середнього розміру.

5. Переходимо до головного компоненту юшки – рибі. Можна брати будь-яку рибу, яка вам більше до смаку. Я взяла набір з лосося. Ріжемо великі частини на більш дрібні шматки, щоб м’ясо швидше зварилася і додаємо до овочевого бульйону. Готовність будемо визначати по картоплі – якщо він м’який, то юшка готова.

6. За хвилину до готовності додамо до супу лавровий лист і кріп.

7. Єдине, що залишилося зробити – додати вершкове масло. Вимикаємо плиту і під закритою кришкою даємо нашій вусі настоятися.

8. Юшка з пшона і картоплі готова! Приємного апетиту!