Простий і смачний рецепт юшки з пшоном і картоплею
Чим мені подобається вуха, так це доступністю своїх продуктів: пшоно і картоплю явно знайдуться на кухні в кожної господині. А рецепт, яким я сьогодні з вами поділюся, приваблює ще й своєю універсальністю, адже за основу юшки можна брати абсолютно будь-яку рибу.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Кількість порцій – 4.
Інгредієнти:
- Пшоно – 3 ст. л.
- цибуля Ріпчаста– 0,5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Суповий набір рибний – 300 гр.
- Перець духмяний горошок – 3-4 шт.
- Перець чорний горошок – 7-8 шт.
- Лавровий лист – 2-3 шт.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кріп сушений – за смаком.
Процес приготування:
1. Ставимо на плиту заповнену водою каструлю і на середньому вогні доводимо до кипіння. Пшоно промиваємо під проточною водою і додаємо в киплячу підсолену воду. Крупа буде готова приблизно через 30 хвилин. Чистимо і ріжемо цибулю, моркву натираємо на крупній тертці і за 10 хвилин до готовності пшона відправляємо овочі в каструлю.
2. Для отримання більш ароматного бульйону кладемо в каструлю горошини запашного і чорного перцю.
3. Займемося картоплею. Гарненько промиваємо його і очищаємо від шкірки.
4. Нарізаємо на кубики картоплю середнього розміру.
5. Переходимо до головного компоненту юшки – рибі. Можна брати будь-яку рибу, яка вам більше до смаку. Я взяла набір з лосося. Ріжемо великі частини на більш дрібні шматки, щоб м’ясо швидше зварилася і додаємо до овочевого бульйону. Готовність будемо визначати по картоплі – якщо він м’який, то юшка готова.
6. За хвилину до готовності додамо до супу лавровий лист і кріп.
7. Єдине, що залишилося зробити – додати вершкове масло. Вимикаємо плиту і під закритою кришкою даємо нашій вусі настоятися.
8. Юшка з пшона і картоплі готова! Приємного апетиту!