Як зварити смачну і наваристу юшку з горбуші з пшоном?
З горбуші вуха виходить ніжною і нежирної. Відмінно підійде для легкого обіду або вечері. Приємним бонусом є невеликі тимчасові витрати на підготовку продуктів, так і на сам процес приготування. Так що довго чекати не доведеться!
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 5 хв
Кількість порцій – 5.
Склад:
- Горбуша (голови, хвости) – 200 гр.
- Пшоно – 50 гр.
- Картопля – 3-4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 10 гр.
Процес приготування:
1. Візьміть глибоку каструлю, покладіть в неї частини риби і залийте водою. Відразу посоліть і поставте на вогонь.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на половинки і покладіть до риби. Так цибуля віддасть свій присмак і аромат, але самих шматочків лука в готовому супі вже не буде. Ідеальний варіант для сімей, де одні люблять цибулю, а інші вічно залишають його на дні тарілки.
3. Моркву почистіть і наріжте кружечками. Додайте слідом за цибулею в бульйон.
4. Крупу кілька разів промийте, поки вода не стане чистою. Висипте в каструлю і готуйте 10 хвилин.
5. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру і відправте в юшку. Варіть ще 20 хвилин.
6. Рибу вийміть з супу і відокремте м’ясо від кісток.
7. Викладіть горбушу в кожну порційну тарілку.
8. Зверху залийте готової юшкою. Страву можна подавати на стіл!