Юшка з пшона – 6 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як зварити смачну і наваристу юшку з горбуші з пшоном?

З горбуші вуха виходить ніжною і нежирної. Відмінно підійде для легкого обіду або вечері. Приємним бонусом є невеликі тимчасові витрати на підготовку продуктів, так і на сам процес приготування. Так що довго чекати не доведеться!

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 5 хв

Кількість порцій – 5.

Склад:

  • Горбуша (голови, хвости) – 200 гр.
  • Пшоно – 50 гр.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 10 гр.

Процес приготування:

1. Візьміть глибоку каструлю, покладіть в неї частини риби і залийте водою. Відразу посоліть і поставте на вогонь.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте на половинки і покладіть до риби. Так цибуля віддасть свій присмак і аромат, але самих шматочків лука в готовому супі вже не буде. Ідеальний варіант для сімей, де одні люблять цибулю, а інші вічно залишають його на дні тарілки.

3. Моркву почистіть і наріжте кружечками. Додайте слідом за цибулею в бульйон.

4. Крупу кілька разів промийте, поки вода не стане чистою. Висипте в каструлю і готуйте 10 хвилин.

5. Картоплю наріжте кубиками середнього розміру і відправте в юшку. Варіть ще 20 хвилин.

6. Рибу вийміть з супу і відокремте м’ясо від кісток.

7. Викладіть горбушу в кожну порційну тарілку.

8. Зверху залийте готової юшкою. Страву можна подавати на стіл!