Як приготувати юшку з хребта сьомги в домашніх умовах?
Юшка з сьомги – відмінний варіант обіду для всієї родини. Так, сьомга не найдешевша риба. Але це не означає, що суп з неї можна готувати тільки з особливого приводу. Для юшки можна використовувати частини риби, такі як голови, хвости і хребти. Вони продаються окремо, і це набагато дешевше цілої риби.
Час приготування: 1 годину
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Хребет – 1 шт.
- Цибуля – 1/4 шт.
- Кріп – 3 гілки
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 3-4 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Петрушка – за смаком
- Вода – 1,5 л
Процес приготування:
1. Почніть з приготування бульйону. Сполосніть хребет під проточною водою і помістіть в каструлю. Туди ж відправте гілочки кропу, лавровий лист і перець горошком. Очистіть і промийте цибулину, розріжте на чверті і одну з них додайте до решти інгредієнтів. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть 20 хвилин при слабкому кипінні.
2. Вийміть вміст каструлі і очистіть бульйон від усього зайвого, пропустивши його через сито. Варені овочі викиньте, а рибний хребет відокремте від м’яса. Поверніть бульйон на плиту.
3. Очистіть від шкірки картоплю і наріжте його кубиками. Промийте їх холодною водою, щоб вивести частину крохмалю. Покладіть її в каструлю з бульйону.
4. Вимийте і почистіть моркву. Натріть плід на крупній тертці. Відправте його в суп. Варіть на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, поки картопля не звариться.
5. Посоліть і поперчіть. Дрібно нарубаєте петрушку і додайте в каструлю з супом. Слідом покладіть шматочки риби. Варіть ще 3-4 хвилини на повільному вогні. Коли юшка готова, розлийте її по мисочкам і подавайте до столу, в поєднанні з пшеничним хлібом або грінками.