Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати юшку з хребта сьомги в домашніх умовах?

Юшка з сьомги – відмінний варіант обіду для всієї родини. Так, сьомга не найдешевша риба. Але це не означає, що суп з неї можна готувати тільки з особливого приводу. Для юшки можна використовувати частини риби, такі як голови, хвости і хребти. Вони продаються окремо, і це набагато дешевше цілої риби.

Час приготування: 1 годину

Час приготування: 1 годину 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Хребет – 1 шт.
  • Цибуля – 1/4 шт.
  • Кріп – 3 гілки
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець чорний горошок – 3-4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Вода – 1,5 л

Процес приготування:

1. Почніть з приготування бульйону. Сполосніть хребет під проточною водою і помістіть в каструлю. Туди ж відправте гілочки кропу, лавровий лист і перець горошком. Очистіть і промийте цибулину, розріжте на чверті і одну з них додайте до решти інгредієнтів. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну і варіть 20 хвилин при слабкому кипінні.

2. Вийміть вміст каструлі і очистіть бульйон від усього зайвого, пропустивши його через сито. Варені овочі викиньте, а рибний хребет відокремте від м’яса. Поверніть бульйон на плиту.

3. Очистіть від шкірки картоплю і наріжте його кубиками. Промийте їх холодною водою, щоб вивести частину крохмалю. Покладіть її в каструлю з бульйону.

4. Вимийте і почистіть моркву. Натріть плід на крупній тертці. Відправте його в суп. Варіть на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, поки картопля не звариться.

5. Посоліть і поперчіть. Дрібно нарубаєте петрушку і додайте в каструлю з супом. Слідом покладіть шматочки риби. Варіть ще 3-4 хвилини на повільному вогні. Коли юшка готова, розлийте її по мисочкам і подавайте до столу, в поєднанні з пшеничним хлібом або грінками.