Юшка з сьомги – 10 рецептів класичної юшки в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування юшки з черевець сьомги

Хочете, бути здоровими і повними енергії? Тоді не нехтуйте вживанням риби. Сьомга є однією з найбільш корисних. Її корисні мікроелементи і вітаміни покращують роботу мозку, зміцнюють судини і розріджують кров. Омега-3 покращує метаболізм, допомагає скинути вагу і піднімає настрій.

Час приготування – 35 хвилин

Час готування – 50 хвилин

Порції – 5

Склад:

  • Черевця сьомги – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Кріп – 1 пучок
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Наберіть в каструлю води і поставте її закипання вогонь. В цей час займіться черевцями. Гарненько промийте їх і зріжте м’ясо з шкіри. Наріжте невеликими шматочками. Як тільки вода закипить, покладіть сьомгу в каструлю. Варіть на середньому вогні.

2. Поки вариться риба, почистіть картоплю, моркву і цибулю. Сполосніть овочі під проточною водою. Наріжте картоплю невеликими брусочками або кубиками. Моркву наріжте соломкою. Цибулю поріжте на дрібні кубики.

3. Якщо по мірі того, як вариться риба, з’являється піна, обов’язково знімайте її ложкою або шумівкою. Нарізані овочі відправте до риби. Додайте лавровий лист і чорний перець. Накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть суп 25 хвилин, до повної готовності овочів.

4. Ретельно вимийте і просушіть свіжий кріп. Дрібно наріжте його гілочки. Стебла використовувати не потрібно. Коли вуха майже готова, посоліть суп і всипте зелень. Акуратно перемішайте. Не заважайте занадто інтенсивно, щоб шматочки риби не розвалилися.

5. Вимкніть плиту. Щоб вуха повністю ввібрала смак і запах сьомги, накрийте каструлю кришкою і залиште суп насичуватися на теплій плиті впродовж 10 хвилин. Розлийте юшку з сьомги по глибоких мисках і подавайте обід до столу.

Приємного апетиту!