Як правильно зварити юшку з сьомги на багатті в казані?
Ні один літній виїзд на природу не обходиться без застілля. Один з кращих варіантів похідних страв – то вуха. Приємно скуштувати гарячого супу, коли опускається вечірня прохолода або тільки-тільки сходить сонце. Приготована за цим рецептом вуха завжди вийде вдалою.
Час приготування – 45 хвилин
Час приготування: 1 годину 15 хвилин
Порції – 7
Інгредієнти:
- Сьомга – 1 кг
- Вода – 3.5 л
- Картопля – 5-7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сіль – ½ ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Кріп – ½ пучка
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Налийте воду в казан і нагрійте її на вогні. А в цей час підготуйте рибу. Очистіть сьомгу від луски і плавиков, акуратно видаліть нутрощі. Відріжте голову і хвіст. Вони знадобляться для бульйону. З голови видалити зябра і очі. Розріжте рибу і зріжте філе з кісток і шкіри. Хребет теж піде в бульйон. Філе наріжте на невеликі кубики.
2. Коли вода закипить, опустіть в казан голову, хребет і хвіст риби. Посоліть і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння і акуратно зніміть піну ложкою. Кип’ятіть ще 10 хвилин.
3. Поки вариться риба, очистіть від шкірки картоплю і моркву. Наріжте картоплю кубиками, а моркву подрібніть на кружечки. Почистіть цибулю і дрібно наріжте. Промийте і нарубаєте кріп.
4. Коли рибний бульйон звариться, витягніть частини риби. Так як процідити бульйон на природі проблематично, виловите всі потрапили в суп кісточки і лусочки ложкою. Дайте дров прогоріти до стану вугілля, повинен залишитися невеликий вогонь. У бульйон відправте нарізані овочі і підготовлене філе риби. Варіть до повної готовності картоплі і риби.
5. Як тільки овоч звариться, додайте в суп лавровий лист, перець і, при необхідності, ще трохи солі. Всипте січену зелень. Накрийте казанок кришкою і потримайте над багаттям 1-2 хвилини. Зніміть юшку з вогню і залиште настоюватися 10 хвилин. Розлийте по мисках і пробуйте відразу ж, поки гаряча.
Приємного апетиту!