Заготовки з червоної смородини на зиму – 10 кращих рецептів з покроковими фото

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини

Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини – це насичене за смаком і неймовірно смачне частування для вашого домашнього столу. Готову страву можна подавати до чаю або використовувати як начинку для випічки. Для приготування беріть на замітку наш покроковий рецепт перевірений.

Час приготування – 20 хвилин

Час приготування – 5 хвилин

Порції – 0,5 мл

Інгредієнти:

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Відміряємо потрібну кількість червоної смородини, перебираємо її від гілок та інших забруднень.

Крок 2. Добре промиваємо смородину і відкидаємо на друшляк, даємо повністю стекти воді.

Крок 3. В цей час приготуємо сироп. У каструлі або сотейнику з’єднуємо воду з цукром.

Крок 4. Варимо до розчинення сухого продукту і утворення однорідного сиропу.

Крок 5. Занурюємо в киплячий сироп ягоди і варимо їх рівно 5 хвилин, періодично помішуючи.

Крок 6. Розливаємо гаряче ласощі по стерилізованим банкам, закатуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 7. Варення-п’ятихвилинка з червоної смородини готово. Зберігайте в прохолодному і сухому приміщенні.