Хрусткі кабачки з кетчупом на зиму
Хрусткі кабачки з кетчупом на зиму – це в міру пікантна закуска, яка, напевно, сподобається всім любителям незвичайного і чого-то нового. В якості соусу рекомендується використовувати не звичайний кетчуп, а саме з остринкой, так буде набагато смачніше і ароматні!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
На 4 півлітрові банки:
- Кабачки – 1 кг
- Кетчуп «чілі» – 5 ст. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Вода – 3 склянки
- Оцет столовий 9% – 50 мл
- Лист лавра – 4 шт.
- Перець чорний горошком – 8 шт.
- Гвоздика – 4 бутона.
- Часник – 1 головка.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. По стерилізованим банкам розкладаємо промиту зелень і листочки лавра.
Крок 2. Поверх спецій вкладаємо нарізану кружечками кабачок, рівномірно додаючи гвоздику, горошини перцю і часник.
Крок 3. Для приготування маринаду в сотейник відправляємо цукор, сіль і кетчуп.
Крок 4. Заливаємо компоненти водою, доводимо до кипіння і додаємо оцет – знімаємо з плити.
Крок 5. Розливаємо маринад по банках з овочами і прикривають кришками, ставимо банки в каструлю, дно якої устеляємо рушником, стерилізуємо заготівлі 10 хвилин з моменту закипання.
Крок 6. Гарячі баночки акуратно виймаємо і закатуємо під ключ. Остуджуємо в перевернутому вигляді, під махровим рушником. Приємного апетиту!