Закуска з кабачків на зиму – 10 смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Хрусткі кабачки з кетчупом на зиму

Хрусткі кабачки з кетчупом на зиму – це в міру пікантна закуска, яка, напевно, сподобається всім любителям незвичайного і чого-то нового. В якості соусу рекомендується використовувати не звичайний кетчуп, а саме з остринкой, так буде набагато смачніше і ароматні!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10-15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

На 4 півлітрові банки:

  • Кабачки – 1 кг
  • Кетчуп «чілі» – 5 ст. л.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 3 склянки
  • Оцет столовий 9% – 50 мл
  • Лист лавра – 4 шт.
  • Перець чорний горошком – 8 шт.
  • Гвоздика – 4 бутона.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. По стерилізованим банкам розкладаємо промиту зелень і листочки лавра.

Крок 2. Поверх спецій вкладаємо нарізану кружечками кабачок, рівномірно додаючи гвоздику, горошини перцю і часник.

Крок 3. Для приготування маринаду в сотейник відправляємо цукор, сіль і кетчуп.

Крок 4. Заливаємо компоненти водою, доводимо до кипіння і додаємо оцет – знімаємо з плити.

Крок 5. Розливаємо маринад по банках з овочами і прикривають кришками, ставимо банки в каструлю, дно якої устеляємо рушником, стерилізуємо заготівлі 10 хвилин з моменту закипання.

Крок 6. Гарячі баночки акуратно виймаємо і закатуємо під ключ. Остуджуємо в перевернутому вигляді, під махровим рушником. Приємного апетиту!