Закваска для квасу – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати закваску для квасу без дріжджів?

Для цього рецепта знадобиться тільки чорний хліб, цукровий пісок і вода. Для початку з хліба робляться сухарі, до них заливається тепла вода з цукром. Бродіння займає 3 дні. За підсумком повинна вийде каламутна рідина з кислим запахом.

Час готування: 3 дня.

Час приготування: 25 хв.

Порції – 1.

Інгредієнти:

  • Хліб чорний – шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Вода питна – 250 мл

Процес приготування:

1. Чорний хліб нарізаємо на досить великі шматочки. З них ми будемо готувати сухарі для майбутньої закваски.

2. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього шматочки хліба. Розігріваємо духовку до 180оС і сушимо в ній сухарі близько 20 хвилин. Стежимо, щоб хліб не підгорів. Даємо охолонути.

3. На дно трилітрової скляної банки кладемо готові сухарі з чорного хліба. Заливаємо їх 250 мл теплої води. Далі додаємо чайну ложку цукру і злегка перемішуємо. Накриваємо банку марлею або бавовняним рушником і ставимо для бродіння в тепле місце на три доби.

4. За цей час закваска повинна приготуватися. Від неї буде виходити кислий запах, а її колір стане каламутним. Це саме те, що нам потрібно для приготування квасу.

5. Тепер можна приступати до приготування квасу. Подаємо його холодним і зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!