Як приготувати закваску для квасу без дріжджів?
Для цього рецепта знадобиться тільки чорний хліб, цукровий пісок і вода. Для початку з хліба робляться сухарі, до них заливається тепла вода з цукром. Бродіння займає 3 дні. За підсумком повинна вийде каламутна рідина з кислим запахом.
Час готування: 3 дня.
Час приготування: 25 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти:
- Хліб чорний – шт.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Вода питна – 250 мл
Процес приготування:
1. Чорний хліб нарізаємо на досить великі шматочки. З них ми будемо готувати сухарі для майбутньої закваски.
2. Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо на нього шматочки хліба. Розігріваємо духовку до 180оС і сушимо в ній сухарі близько 20 хвилин. Стежимо, щоб хліб не підгорів. Даємо охолонути.
3. На дно трилітрової скляної банки кладемо готові сухарі з чорного хліба. Заливаємо їх 250 мл теплої води. Далі додаємо чайну ложку цукру і злегка перемішуємо. Накриваємо банку марлею або бавовняним рушником і ставимо для бродіння в тепле місце на три доби.
4. За цей час закваска повинна приготуватися. Від неї буде виходити кислий запах, а її колір стане каламутним. Це саме те, що нам потрібно для приготування квасу.
5. Тепер можна приступати до приготування квасу. Подаємо його холодним і зберігаємо в холодильнику. Приємного апетиту!