Заливний пиріг – 10 смачних рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Швидкий заливний пиріг з картоплею

Швидкий заливний пиріг з картоплею просто готується і, можливо, у вас ситним перекушуванням або смачною вечерею. У цьому рецепті тісто замішуємо на кисляку з содою та яйцем. Для начинки картопля натираємо на великій тертці і додаємо цибулю, яку за бажанням можна обсмажити.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Простокваша – 300 мл.
  • Борошно – 2,5 ст.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 год.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля велика – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Простоквашу трохи підігрійте та перелийте в посуд для замісу тіста. Розбийте до неї одне куряче яйце і віночком чи ложкою перемішайте.

Крок 2. Потім насипте чайною ложкою солі з содою і перемішайте ще раз.

Крок 3. Борошно просійте через сито, що зробить пиріг більш пишним.

Крок 4. Замісіть тісто до однорідної текстури та консистенції густої сметани. Увімкніть духовку на 180°С.

Крок 5. Картоплю почистіть, промийте та подрібніть на великій тертці.

Крок 6. Тонкими чверть кільцями наріжте велику цибулину, перекладіть до картоплі, додайте сіль із чорним перцем і перемішайте.

Крок 7. Змастіть олією будь-яку форму для випікання. У неї перелийте половину і навіть трохи більше замішаного тіста і розподіліть рівним шаром.

Крок 8. Поверх його рівномірно розкладіть картопляну начинку.

Крок 9. Потім рештою тесту залийте шар картоплі.

Крок 10. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин, і цей час залежить від товщини пирога. Більш тонкий пиріг пропечеться швидше. Спечений пиріг перекладіть на блюдо і трохи остудіть.

Крок 11. Приготовлений швидкий пиріг з картоплею сервіруйте до столу гарячим і в доповненні будь-яким соусом. Смачного!