Швидкий заливний пиріг з картоплею
Швидкий заливний пиріг з картоплею просто готується і, можливо, у вас ситним перекушуванням або смачною вечерею. У цьому рецепті тісто замішуємо на кисляку з содою та яйцем. Для начинки картопля натираємо на великій тертці і додаємо цибулю, яку за бажанням можна обсмажити.
Час приготування: 45 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Простокваша – 300 мл.
- Борошно – 2,5 ст.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1 год.
- Сода – 1 ч.л.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля велика – 1 шт.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Простоквашу трохи підігрійте та перелийте в посуд для замісу тіста. Розбийте до неї одне куряче яйце і віночком чи ложкою перемішайте.
Крок 2. Потім насипте чайною ложкою солі з содою і перемішайте ще раз.
Крок 3. Борошно просійте через сито, що зробить пиріг більш пишним.
Крок 4. Замісіть тісто до однорідної текстури та консистенції густої сметани. Увімкніть духовку на 180°С.
Крок 5. Картоплю почистіть, промийте та подрібніть на великій тертці.
Крок 6. Тонкими чверть кільцями наріжте велику цибулину, перекладіть до картоплі, додайте сіль із чорним перцем і перемішайте.
Крок 7. Змастіть олією будь-яку форму для випікання. У неї перелийте половину і навіть трохи більше замішаного тіста і розподіліть рівним шаром.
Крок 8. Поверх його рівномірно розкладіть картопляну начинку.
Крок 9. Потім рештою тесту залийте шар картоплі.
Крок 10. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин, і цей час залежить від товщини пирога. Більш тонкий пиріг пропечеться швидше. Спечений пиріг перекладіть на блюдо і трохи остудіть.
Крок 11. Приготовлений швидкий пиріг з картоплею сервіруйте до столу гарячим і в доповненні будь-яким соусом. Смачного!