Заливний пиріг – 10 смачних рецептів приготування в духовці з покроковими фото

Як спекти заливний пиріг з куркою

Випікати заливний пиріг з куркою нескладно, і не потрібно особливих кулінарних навичок, особливо для замісу тіста. Цей простий рецепт зручний у тих випадках, коли у вас залишилося відварене куряче м’ясо. Тісто замішується на сметані з майонезом та содою. Начинку з курки в цьому рецепті доповнимо відвареними яйцями та зеленою цибулею, що вийде дуже смачно.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

Для тесту:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 150 мл.
  • Майонез – 150 грн.
  • Сода – 1/2 ч. л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Для начинки:

  • Яйце – 6 шт.
  • Куряче м’ясо відварене – 400 грн.
  • Зелена цибуля – 1 пучок.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відваріть круто 6 яєць і їх остудіть у крижаній воді.

Крок 2. За цей час замісити тісто. В окремий посуд розбийте 3 яйця, додайте сіль із цукром та содою. Віночком або вилкою ці інгредієнти добре перемішайте.

Крок 3. Потім у цю суміш через сито насипте муку|борошно| і замісіть тісто до однорідної і не дуже густої текстури.

Крок 4. Змастіть олією форму для випічки і в неї перелийте половину замішаного тіста.

Крок 5. Відварену курку наріжте невеликими шматочками.

Крок 6. Яйця очистіть від шкаралупи та наріжте великими кубиками.

Крок 7. Поверх тіста рівномірно розкладіть нарізку курки.

Крок 8. Поверх курки викладіть крупно нашатковану зелену цибулю.

Крок 9. Поверх цибулі розкладіть нарізку яєць.

Крок 10. Начинку рівномірно залийте рештою тесту.

Крок 11. Увімкніть духовку на 180°С. Випікати пиріг протягом 30 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою. Спечений пиріг трохи остудіть і перекладіть із форми на блюдо.

Крок 12. Приготований заливний пиріг з куркою наріжте порційно і сервіруйте до столу в теплому вигляді. Смачного!