Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – випічка, яку можна приготувати для частування гостей або перекус в дорогу. Готувати його досить просто, але пиріг виходить дуже ситним і добре втамовує голод. Ці рецепти виручать господинь, коли мало часу, але потрібно швидко щось зміркувати на сім’ю або невелику компанію, щоб перекусити і добре провести разом час.
Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами в духовці
Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами в духовці – випічка на кожен день. Пиріг виходить дуже пишним, а рибна начинка надає йому чудовий апетитний аромат. Консерви можна брати будь-які за вашим бажанням: сайру у власному соку або горбушу в маслі, наприклад.
Інгредієнти на
4 порц.
- Рибні консерви 1 банка
- Сода харчова ⅓ ч. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Кефір 125 мл
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Кунжут чорний для посипання (чорний)
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Ознайомтеся зі списком інгредієнтів і відміряйте всі необхідні продукти для приготування пишного пирога з рибною начинкою.
- У будь-якій зручній для замісу тіста ємності збийте вінчиком велике куряче яйце з сіллю.
- Далі влийте в збиту яєчну масу кефір кімнатної температури, перемішайте продукти.
- В рідку частину тесту через дрібне сито просіяти пшеничне борошно і харчову соду.
- Вимісіть тісто міксером до однорідного стану.
- Форму для випічки змастіть рослинною олією. Дно і боки форми просыпьте борошном або манною крупою. Влийте приблизно половину підготовленого тіста. Рибні консерви розімніть вилкою, отриману масу рівномірно розподіліть по тесту.
- Головку ріпчастої цибулі очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Щоб позбутися гіркоти, обшпарте цибулю окропом. Викладіть його поверх рибного шару. Цибуля посоліть, і приправте за смаком.
- Акуратно вилийте поверх цибульного шару тісто. Посипте заготівлю чорним кунжутом.
- Заливний пиріг випікайте в духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.
- Пиріг з рибними консервами трохи остудіть і можна заварювати чай і подавати його до столу. Приємного апетиту!
