Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з консервами і картоплею на кефірі

Заливний пиріг з консервами і картоплею на кефірі може замінити обід або стати смачним доповненням до чаю. Склад продуктів досить простий і доступний, а процес приготування ні у кого не викличе складнощів. В цілому випічка виходить дуже ситна і смачна.

Час готування – 70 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 5-6.

Склад:

Для тіста:

  • Кефір будь-якої жирності – 370 мл
  • будь-якої жирності Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
  • Сіль поварена – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач для тіста – 10 гр.

Для начинки:

  • Картопля очищена – 320 гр.
  • Консерви рибні в олії – 140 гр.
  • Цибуля зелена – 25 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Кунжут (кмин або зіра) – для посипання за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Першочергово необхідно підготувати картоплю. Очищені бульби наріжте невеликими кубиками.

Крок 2. Викладіть картопляну нарізку в каструлю, потім залийте її холодною водою. Поставте ємність з картоплею на вогонь, доведіть воду до кипіння і варіть картоплю до м’якості 10 хвилин. При бажанні можна трохи посолити воду.

Крок 3. З картоплі злити воду і викладіть його в миску.

Крок 4. Розкрийте консерви і злийте з них надлишки масляної рідини. Рибу розімніть виделкою.

Крок 5. Пір’я зеленої цибулі помийте і дрібно порубаєте ножем.

Крок 6. У миску до картоплі додати розім’яті рибні консерви і подрібнений зелений лук. Начинку за смаком посоліть, і приправте, перемішайте.

Крок 7. Увімкніть духовку трохи наперед, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів. В окрему миску розбийте обидва курячих яйця, всипте сіль, збийте їх віночком до однорідного стану.

Крок 8. В яєчну масу введіть кефір і сметану, перемішайте.

Крок 9. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту. Просійте цю суміш у миску з рідкими компонентами.

Крок 10. Вимісіть тісто, воно повинно вийти досить рідким, таким же, як на оладки.

Крок 11. Жаростійку форму застеліть пергаментом.

Крок 12. У підготовлену форму викладіть половину тесту, розрівняти його.

Крок 13. Потім рівномірним шаром розподілите рибно-картопляну начинку.

Крок 14. На начинку викладіть решту тіста. Зверху заготівлю посипте кунжутом, кмином або зірою.

Крок 15. Випікайте заливний пиріг в духовці 30-40 хвилин. Він повинен, як слід підрум’янитися зверху.

Крок 16. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і картоплею акуратно вийміть з форми, трохи остудіть, розріжте на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!