Заливний пиріг з консервами і картоплею на кефірі
Заливний пиріг з консервами і картоплею на кефірі може замінити обід або стати смачним доповненням до чаю. Склад продуктів досить простий і доступний, а процес приготування ні у кого не викличе складнощів. В цілому випічка виходить дуже ситна і смачна.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
Для тіста:
- Кефір будь-якої жирності – 370 мл
- будь-якої жирності Сметана – 2 ст. л.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Розпушувач для тіста – 10 гр.
Для начинки:
- Картопля очищена – 320 гр.
- Консерви рибні в олії – 140 гр.
- Цибуля зелена – 25 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
- Кунжут (кмин або зіра) – для посипання за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. Першочергово необхідно підготувати картоплю. Очищені бульби наріжте невеликими кубиками.
Крок 2. Викладіть картопляну нарізку в каструлю, потім залийте її холодною водою. Поставте ємність з картоплею на вогонь, доведіть воду до кипіння і варіть картоплю до м’якості 10 хвилин. При бажанні можна трохи посолити воду.
Крок 3. З картоплі злити воду і викладіть його в миску.
Крок 4. Розкрийте консерви і злийте з них надлишки масляної рідини. Рибу розімніть виделкою.
Крок 5. Пір’я зеленої цибулі помийте і дрібно порубаєте ножем.
Крок 6. У миску до картоплі додати розім’яті рибні консерви і подрібнений зелений лук. Начинку за смаком посоліть, і приправте, перемішайте.
Крок 7. Увімкніть духовку трохи наперед, щоб вона встигла прогрітися до 180 градусів. В окрему миску розбийте обидва курячих яйця, всипте сіль, збийте їх віночком до однорідного стану.
Крок 8. В яєчну масу введіть кефір і сметану, перемішайте.
Крок 9. Борошно змішайте з розпушувачем для тесту. Просійте цю суміш у миску з рідкими компонентами.
Крок 10. Вимісіть тісто, воно повинно вийти досить рідким, таким же, як на оладки.
Крок 11. Жаростійку форму застеліть пергаментом.
Крок 12. У підготовлену форму викладіть половину тесту, розрівняти його.
Крок 13. Потім рівномірним шаром розподілите рибно-картопляну начинку.
Крок 14. На начинку викладіть решту тіста. Зверху заготівлю посипте кунжутом, кмином або зірою.
Крок 15. Випікайте заливний пиріг в духовці 30-40 хвилин. Він повинен, як слід підрум’янитися зверху.
Крок 16. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і картоплею акуратно вийміть з форми, трохи остудіть, розріжте на порції і подавайте до столу. Приємного апетиту!