Пиріг на кефірі з рибними консервами і рисом
Пиріг на кефірі з рибними консервами і рисом – випічка для буднів і свят. Приготування пирога не відніме у вас багато часу, але зате на святковому столі у вас буде прекрасна закуска, яка, безсумнівно, припаде до смаку всім гостям.
Час готування – 1,5 ч.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 5-6.
Інгредієнти:
- Кефір будь-якої жирності – 1 склянка
- Сіль поварена – 0,5 ч. л.
- Яйце куряче велике – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Мука пшенична вищий сорт – 1,5-2 склянки
Для начинки:
- Рис пропарений – 0,5 склянки
- Консерви рибні в олії – 1 банка.
- Цибуля ріпчаста білий – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Морквина – 1 шт.
- Суміш перців мелена – за смаком.
- Сіль поварена – за смаком.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Масло рослинне без запаху для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну миску влити теплий кефір і просійте до нього пшеничне борошно через дрібне сито.
Крок 2. В окремій мисці змішайте куряче яйце з майонезом і сіллю. Отриману однорідну масу додайте в миску до основної частини тесту. Вимісити однорідне рідке тісто і відкладіть його вбік на 15 хвилин.
Крок 3. Начинка готується в два етапи. Необхідно зварити рис і зробити овочеву засмажку. Потім всі інгредієнти перемішуються. Рис промийте кілька разів і зваріть в підсоленій воді.
Крок 4. На сковорідці обсмажте подрібнену цибулю, часник і моркву до м’якості.
Крок 5. Змішайте в зручній мисці овочеву зажарку, варений рис і подрібнену зелень.
Крок 6. Підходить за розміром форму для випічки застелити пергаментом. Можна злегка промазати маслом пергамент. Частина тесту вилийте у форму і розрівняйте.
Крок 7. Відкрийте консерви, злийте надлишки рідини і рибу розімніть виделкою. Рибну масу змішайте з уже наявною частиною начинки.
Крок 8. Начинку розкласти рівномірним шаром по тесту у формі.
Крок 9. Далі на начинку викладіть тісто. Надішліть форму в духовку, розігріту до 180-190 градусів.
Крок 10. Заливний пиріг буде готовий через 40-45 хвилин. Час приготування залежить від потужності вашої техніки.
Крок 11. Коли пиріг буде готовий, вимкніть духовку і залиште його всередині ще хвилин на 15. Заливний пиріг з начинкою з рибних консервів і рису смачніше всього є в теплому вигляді. Приємного апетиту!