Заливний пиріг на кефірі з рибними консервами – 6 рецептів в духовці з покроковими фото

Заливний пиріг з рибними консервами і зеленою цибулею

Заливний пиріг з рибними консервами і зеленим цибулею – один з найбільш швидких в приготуванні несолодких пирогів. Тісто на кефірі виходить пишним і м’яким, а начинка з рибних консервів надає випічці оригінальний смак і аромат.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-25 хв

Порції – 5-6.

Склад:

  • Кефір будь-якої жирності – 400 мл
  • Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
  • Яйце куряче варене – 3 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Консерви рибні в олії – 1 банка.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйця курячі великі – 2 шт.
  • Масло рослинне без запаху для тіста – 3 ст. л.
  • Сіль поварена – 1 ч. л.
  • Сода харчова – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. В об’ємну ємність для замісу тіста розбийте два курячих яйця і влийте 400 мілілітрів злегка теплого кефіру, перемішайте інгредієнти віночком.

Крок 2. Всипте по чайній ложці цукру і солі, щоб збалансувати смак тіста, влийте рослинне масло, перемішайте продукти. Далі просіяти через ситечко пшеничне борошно. Відразу додайте більшу частину і перемішайте тісто до однорідності, потім поступово додайте решту борошно і слідкуйте за консистенцією тесту, воно повинно залишатися текучим. Також всипте харчову соду, вимісіть тісто до однорідного стану.

Крок 3. Розкрийте консервним ножем банку з рибними консервами, злийте з неї масло. Викладіть шматочки риби в миску і розімніть їх виделкою.

Крок 4. Пір’я цибулі помийте і розріжте на дрібні відрізки.

Крок 5. Варене куряче яйце наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.

Крок 6. В розім’яту рибну масу додайте зелений лук і варене куряче яйце, перемішайте начинку. Приправте її меленим перцем при бажанні.

Крок 7. Змастіть боки і дно форми для запікання олією. Влийте половину тіста, розподіліть його по всій площі. По тесту розподіліть начинку з рибних консервів, яйця і цибулі. На шар начинки викладіть тісто.

Крок 8. Заготівлю відправте в духовку. Запікайте заливний пиріг при 180 градусах приблизно 45 хвилин.

Крок 9. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і зеленою цибулею смачно їсти як теплим, так і охолодженим. Приємного апетиту!