Заливний пиріг з рибними консервами і зеленою цибулею
Заливний пиріг з рибними консервами і зеленим цибулею – один з найбільш швидких в приготуванні несолодких пирогів. Тісто на кефірі виходить пишним і м’яким, а начинка з рибних консервів надає випічці оригінальний смак і аромат.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15-25 хв
Порції – 5-6.
Склад:
- Кефір будь-якої жирності – 400 мл
- Борошно пшеничне вищого сорту – 250 гр.
- Яйце куряче варене – 3 шт.
- Цукор – 1 ч. л.
- Консерви рибні в олії – 1 банка.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Масло рослинне без запаху для тіста – 3 ст. л.
- Сіль поварена – 1 ч. л.
- Сода харчова – ½ ч. л.
- Перець чорний мелений – за бажанням.
Процес приготування:
Крок 1. В об’ємну ємність для замісу тіста розбийте два курячих яйця і влийте 400 мілілітрів злегка теплого кефіру, перемішайте інгредієнти віночком.
Крок 2. Всипте по чайній ложці цукру і солі, щоб збалансувати смак тіста, влийте рослинне масло, перемішайте продукти. Далі просіяти через ситечко пшеничне борошно. Відразу додайте більшу частину і перемішайте тісто до однорідності, потім поступово додайте решту борошно і слідкуйте за консистенцією тесту, воно повинно залишатися текучим. Також всипте харчову соду, вимісіть тісто до однорідного стану.
Крок 3. Розкрийте консервним ножем банку з рибними консервами, злийте з неї масло. Викладіть шматочки риби в миску і розімніть їх виделкою.
Крок 4. Пір’я цибулі помийте і розріжте на дрібні відрізки.
Крок 5. Варене куряче яйце наріжте дрібними кубиками або натріть на тертці.
Крок 6. В розім’яту рибну масу додайте зелений лук і варене куряче яйце, перемішайте начинку. Приправте її меленим перцем при бажанні.
Крок 7. Змастіть боки і дно форми для запікання олією. Влийте половину тіста, розподіліть його по всій площі. По тесту розподіліть начинку з рибних консервів, яйця і цибулі. На шар начинки викладіть тісто.
Крок 8. Заготівлю відправте в духовку. Запікайте заливний пиріг при 180 градусах приблизно 45 хвилин.
Крок 9. Готовий заливний пиріг з рибними консервами і зеленою цибулею смачно їсти як теплим, так і охолодженим. Приємного апетиту!