Запіканка з кабачків з фаршем – 10 рецептів в духовці з покроковими фото

Кабачкова запіканка з курячим фаршем в духовці

По цьому рецепту запіканка виходить дуже ситним і в той же час корисною, так як містить невелику кількість калорій. Страва виглядає дуже апетитно з помідорами і золотистої сирною скоринкою.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 1 ч. 10 хв.

Кількість порцій – 1.

Склад:

  • Кабачок – 2-3 шт.
  • Фарш курячий – 400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Масло вершкове – 2-3 ч. л.

Процес приготування:

1. Беремо кабачок і промиваємо його теплою водою. Висушуємо кухонним рушником. Знімаємо шкірку гострим ножем і натираємо третину овоча на тертці. Викладаємо кабачок в окремий посуд і солимо. Залишаємо на 15 хвилин. За цей час овоч пустить сік, тоді кабачок можна буде віджати.

2. Очищаємо цибулю і зубчики часнику від лушпиння і плівок. Дрібно нарізаємо їх ножем або натираємо на терці. Додаємо подрібнені цибулю і часник в курячий фарш.

3. Вимиваємо петрушку і обсушуємо з допомогою паперового рушника. Дрібно нарізаємо зелень і відправляємо її в фарш з цибулею і часником. Додаємо чорний мелений перець і перемішуємо.

4. Ще одну третину кабачки нарізаємо скибочками круглої форми. Промазуємо форму для запікання вершковим маслом. Викладаємо дно форми кабачками.

5. Відокремлюємо від загальної маси фаршу половину. Розподіляємо м’ясо поверх кабачків. Розрівнюємо фарш ложкою. Викладаємо кабачки терті, слідом знову додаємо шар фаршу. Потім викладаємо решту кабачків.

6. Промиваємо помідори. Обтираем рушником і нарізаємо кружальцями. Викладаємо шматочки помідорів на кабачки.

7. У глибокій ємності змішуємо яйця (вбиваємо в посуд), сметану, сіль і перець до однорідності. Заливаємо сумішшю запіканку.

8. Розігріваємо духовку при температурі 180 градусів приблизно 2 хвилини. Ставимо форму з заготівлею всередину і запікаємо 35 хвилин.

9. Натираємо сир на крупній тертці. Дістаємо форму з духовки, посипаємо запіканку сиром. Запікаємо страву ще 10 хвилин.

Приємного апетиту!