Засолювання груздів холодним способом на зиму в банках – 8 рецептів приготування з фото покроково

Як засолити грузді з вимочуванням?

Солоні грузді – бажане блюдо на кожному столі, бо багато заготовляють цей делікатес в домашніх умовах. Перед тим, як приступити до засолюванні груздів, їх вимочують у воді. Це необхідно зробити для того, щоб гриби перестали гірчити, і для поліпшення смакових якостей.

Час готування: 1-1,5 місяця.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Грузді – 5 кг.

Сіль – 5 ст. л.

Цукор – 1 щіпка.

Часник – 1 головка.

Лист лавровий – 6 шт.

Листя смородини – 6 шт.

Перець горошком – 1 ч. л.

Корінь хрону – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Грузді очистіть від лісового сміття, промийте і замочіть у воді на 2-3 дні, міняйте воду вранці і ввечері. Потім промийте гриби і відкиньте на друшляк.

Крок 2. На дно емальованого відра всипте сіль і покладіть частину грибів, потім знову посоліть і викладіть ще одні шар груздів, зробіть так зі всіма грибами. В середині додайте цукор.

Крок 3. Помістіть зверху пласку тарілку і поставте вантаж. Залиште грузді на добу.

Крок 4. Часник очистіть від лушпиння, зелень промийте і просушіть. Розкладіть грузді по стерилізованим банкам, пересипаючи їх подрібненими спеціями і часником. Наповніть банки до верху грибами і залийте утворився розсолом. Закрийте кришками, але не щільно, так як процес соління ще триває і кількість рідини буде збільшуватися. Залиште заготовки на 30-40 днів у прохолодному місці, де гриби дійдуть до готовності.

Приємного апетиту!