Засолювання груздів холодним способом на зиму в банках – 8 рецептів приготування з фото покроково

Солоні грузді холодним способом з кропом

Солоні грузді – широко відомий делікатес слов’янської кухні. З них виходить відмінна закуска до алкогольних напоїв, їх використовують у приготуванні салатів, пирогів і канапе.

Час готування: 1 місяць.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

Грузді – 1 кг

Сіль – 2 ст. л.

Кріп – за смаком.

Часник – 3 зуб.

Перець запашний горошком – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Грузді переберіть, видаліть сміття і добре помийте. Потім залийте їх холодною водою і залиште на добу, змінюючи воду кожні 3-4 години.

Крок 2. Злийте воду і гриби відкиньте на друшляк, ніжки зріжте.

Крок 3. Кріп помийте. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками. Викладайте в банку гриби, пересипаючи їх сіллю і перекладаючи часником, кропом і сухими спеціями. Добре утрамбовывайте шари. Зверху покладіть марлю і встановіть невеликий гніт. Через три дні гриби дадуть сік і трохи осядуть.

Крок 4. Потім помістіть грузді на 30 днів у холодне місце. По закінчення цього часу можна перекласти гриби в меншу ємність, залити розсолом і залишити в холодильнику на зберігання.

Приємного апетиту!