Солоні грузді холодним способом з кропом
Солоні грузді – широко відомий делікатес слов’янської кухні. З них виходить відмінна закуска до алкогольних напоїв, їх використовують у приготуванні салатів, пирогів і канапе.
Час готування: 1 місяць.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
Грузді – 1 кг
Сіль – 2 ст. л.
Кріп – за смаком.
Часник – 3 зуб.
Перець запашний горошком – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Грузді переберіть, видаліть сміття і добре помийте. Потім залийте їх холодною водою і залиште на добу, змінюючи воду кожні 3-4 години.
Крок 2. Злийте воду і гриби відкиньте на друшляк, ніжки зріжте.
Крок 3. Кріп помийте. Часник очистіть від лушпиння і наріжте пластинками. Викладайте в банку гриби, пересипаючи їх сіллю і перекладаючи часником, кропом і сухими спеціями. Добре утрамбовывайте шари. Зверху покладіть марлю і встановіть невеликий гніт. Через три дні гриби дадуть сік і трохи осядуть.
Крок 4. Потім помістіть грузді на 30 днів у холодне місце. По закінчення цього часу можна перекласти гриби в меншу ємність, залити розсолом і залишити в холодильнику на зберігання.
Приємного апетиту!