Заварне тісто для пельменів на окропі – 6 рецептів в домашніх умовах з яйцем, олією з покроковими фото

Еластичне тісто для пельменів на окропі з оцтом

З таких простих інгредієнтів, як борошно, вода і оцет, можна з легкістю приготувати тонке, неймовірно ніжне тісто для домашніх пельменів. За даним рецептом, отриманий продукт не розвалиться під час термічної обробки і чудово переносить заморозку.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 12.

Склад:

  • Борошно – 3,5-4 склянки
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У тарілці з високими бортиками змішуємо куряче яйце з сіллю.

Крок 2. Підливаємо трохи дев’яти процентного оцту і рослинне масло.

Крок 3. Ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції.

Крок 4. В яєчно-оцтову суміш вливаємо теплу воду і знову розмішуємо.

Крок 5. Поступово підсипаємо просіяне борошно і постійно заважаємо.

Крок 6. Густу масу перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуємо еластичне тісто, яке не липне до долонь.

Крок 7. Обертаємо пшеничний грудку харчовою плівкою або кладемо в пакет – прибираємо в холодильну камеру на півгодини.

Крок 8. Через 30 хвилин розпаковуємо тісто і починаємо ліпити заготовки. Приємного апетиту!