Еластичне тісто для пельменів на окропі з оцтом
З таких простих інгредієнтів, як борошно, вода і оцет, можна з легкістю приготувати тонке, неймовірно ніжне тісто для домашніх пельменів. За даним рецептом, отриманий продукт не розвалиться під час термічної обробки і чудово переносить заморозку.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 12.
Склад:
- Борошно – 3,5-4 склянки
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Вода – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. У тарілці з високими бортиками змішуємо куряче яйце з сіллю.
Крок 2. Підливаємо трохи дев’яти процентного оцту і рослинне масло.
Крок 3. Ретельно перемішуємо компоненти до однорідної консистенції.
Крок 4. В яєчно-оцтову суміш вливаємо теплу воду і знову розмішуємо.
Крок 5. Поступово підсипаємо просіяне борошно і постійно заважаємо.
Крок 6. Густу масу перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуємо еластичне тісто, яке не липне до долонь.
Крок 7. Обертаємо пшеничний грудку харчовою плівкою або кладемо в пакет – прибираємо в холодильну камеру на півгодини.
Крок 8. Через 30 хвилин розпаковуємо тісто і починаємо ліпити заготовки. Приємного апетиту!