Пишне здобне тісто на опарі з сухими дріжджами
Для домашньої випічки ідеально використовувати здобне тісто. Приготування на дріжджовий опарі зробить продукт максимально пишним і м’яким. Оцініть нескладний рецепт.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 850 гр.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
 - Молоко – 200 мл
 - Яйце – 2 шт.
 - Масло вершкове – 80 гр.
 - Масло рослинне – 30 мл
 - Цукор – 3 ст. л.
 - Ванілін – 1 щіпка.
 - Дріжджі сухі – 10 гр.
 
Процес приготування:
1. Для опари з’єднуємо сухі дріжджі з човном ложкою цукру і борошна. Заливаємо суміш половиною теплого молока, розмішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
2. В окремій тарілці збиваємо яйця з цукром і молоком. Сюди ж додаємо рослинне масло і розтоплене вершкове масло.
3. З’єднуємо обидві маси. Сюди ж просіваємо борошно і додаємо ванілін. Ретельно вимішуємо тісто до однорідності.
4. Залишаємо заготовку в теплому місці на годину і чекаємо, поки вона збільшиться в розмірах.
5. Коли тісто підійде, розминаємо його трохи руками і використовуємо в кулінарних цілях. Готово!












