Здобне дріжджове тісто – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати смачне здобне тісто на сухих дріжджах?

Простий спосіб приготувати пишне здобне тісто – з використанням сухих дріжджів. Продукт вийде м’яким і еластичним, а готові вироби порадують своїм смаком і свіжим ароматом.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 750 гр.

Склад:

  • Борошно – 500 гр.
  • Молоко – 100 мл
  • Вода – 100 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Цукор – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Дріжджі сухі – 11 гр.

Процес приготування:

1. У невелику кількість теплої води додаємо сухі дріжджі, столову ложку борошна і цукор.

2. Ретельно розмішуємо рідку масу і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.

3. Після готовності опари вливаємо до неї рослинне масло.

4. Сюди ж просіваємо борошно з сіллю, вливаємо молоко. Ретельно вимішуємо вміст до утворення щільного і еластичного тіста.

5. Залишаємо заготовку на одну годину в теплому місці, прикривши рушником. Здобне тісто за цей час підніметься і буде готове до використання.