Як приготувати смачне здобне тісто на сухих дріжджах?
Простий спосіб приготувати пишне здобне тісто – з використанням сухих дріжджів. Продукт вийде м’яким і еластичним, а готові вироби порадують своїм смаком і свіжим ароматом.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 750 гр.
Склад:
- Борошно – 500 гр.
- Молоко – 100 мл
- Вода – 100 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Дріжджі сухі – 11 гр.
Процес приготування:
1. У невелику кількість теплої води додаємо сухі дріжджі, столову ложку борошна і цукор.
2. Ретельно розмішуємо рідку масу і залишаємо в теплому місці на 10 хвилин.
3. Після готовності опари вливаємо до неї рослинне масло.
4. Сюди ж просіваємо борошно з сіллю, вливаємо молоко. Ретельно вимішуємо вміст до утворення щільного і еластичного тіста.
5. Залишаємо заготовку на одну годину в теплому місці, прикривши рушником. Здобне тісто за цей час підніметься і буде готове до використання.