Зелена цибуля в морозилці на зиму – 4 рецепту, як заморозити зелений лук правильно з покроковими фото

Як заморозити нарізану зелену цибулю на зиму

Заморозити нарізану зелену цибулю на зиму зовсім не складно, а самим трудомістким моментом є його нарізка. Цей варіант заморозки дуже зручний, адже у вас завжди під рукою буде зелень для супів, запіканок, омлетів та інших страв. Для салатів заморожений цибуля не підходить. У цьому рецепті пропонується три види упаковки замороженого лука.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: за бажанням.

Склад:

  • Зелена цибуля – будь-яка кількість.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю для цієї заготовки спочатку переберіть. Видаліть коріння з білими черешками, вершки і промийте зелені пір’я під проточною водою.

Крок 2. Промиті пір’я покладіть на друшляк або сито для видалення зайвої рідини. Потім їх добре просушіть рушником.

Крок 3. Підготовлені пір’я дрібно нашаткуйте керамічним ножем.

Крок 4. Нарізку лука тонким рівним шаром покладіть на піднос або в плоский посуд і на 1 годину помістіть в морозилку.

Крок 5. Частина підмороженого зеленого цибулі укладіть в пластикові контейнери і щільно закрийте кришками.

Крок 6. Частину цибулі упакуйте в пакети для заморозки і з них максимально видаліть повітря.

Крок 7. Частину цибулі невеликими порціями загорніть в харчову плівку.

Крок 8. Приготований нарізаний зелений лук відразу помістіть в морозилку на зберігання до зими. Вдалих заготовок!