Зелений салат – 10 рецептів салатів із зелені з покроковими фото

Салат із зелені з креветками

Салат із зелені з креветками – закуска, яка, безсумнівно, заслуговує вашої уваги. Це універсальний салат, яким можна порадувати себе в будні дні або пригостити ним дорогих гостей. Зелений салат з креветками краще всього їсти відразу після приготування.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Креветки варені очищені – 200 гр.
  • салатний Мікс – 300 гр.
  • Насіння кунжутне – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – для обсмажування креветок.

Для маринування креветок:

  • Перець гострий мелений – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Для заправки:

  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Масло оливкова – 2-3 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки повністю розморозьте, очистіть і відваріть до готовності. Також відміряйте інші необхідні продукти.

Крок 2. Приготуйте маринад для креветок. У мисочці змішайте оливкова олія, подрібнений часник і гострий перець.

Крок 3. Викладіть підготовлені креветки в маринад, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.

Крок 4. Насіння кунжуту обсмажте на повільному вогні на сухій сковорідці. Пересипте кунжут в миску.

Крок 5. Потім сковороду збризніть оливковою олією. Викладіть на розігріту поверхню креветки і смажте їх протягом 1-2 хвилин.

Крок 6. Для заправки салату в окремій ємності змішайте по столовій ложці лимонного соку і соєвого соусу, додайте пару столових ложок оливкової олії.

Крок 7. Салатний мікс промийте і просушіть. Великі листя порвіть руками. Зелень перекладіть в салатницю, посипте її кунжутом, додайте обсмажені креветки і полити все заправкою.

Крок 8. Салат із зеленню і креветками відразу подавайте до столу. Приємного апетиту!