Салат із зелені з креветками
Салат із зелені з креветками – закуска, яка, безсумнівно, заслуговує вашої уваги. Це універсальний салат, яким можна порадувати себе в будні дні або пригостити ним дорогих гостей. Зелений салат з креветками краще всього їсти відразу після приготування.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6-8.
Склад:
- Креветки варені очищені – 200 гр.
- салатний Мікс – 300 гр.
- Насіння кунжутне – 1 ст. л.
- Масло оливкове – для обсмажування креветок.
Для маринування креветок:
- Перець гострий мелений – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Для заправки:
- Соус соєвий – 1 ст. л.
- Масло оливкова – 2-3 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Креветки повністю розморозьте, очистіть і відваріть до готовності. Також відміряйте інші необхідні продукти.
Крок 2. Приготуйте маринад для креветок. У мисочці змішайте оливкова олія, подрібнений часник і гострий перець.
Крок 3. Викладіть підготовлені креветки в маринад, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.
Крок 4. Насіння кунжуту обсмажте на повільному вогні на сухій сковорідці. Пересипте кунжут в миску.
Крок 5. Потім сковороду збризніть оливковою олією. Викладіть на розігріту поверхню креветки і смажте їх протягом 1-2 хвилин.
Крок 6. Для заправки салату в окремій ємності змішайте по столовій ложці лимонного соку і соєвого соусу, додайте пару столових ложок оливкової олії.
Крок 7. Салатний мікс промийте і просушіть. Великі листя порвіть руками. Зелень перекладіть в салатницю, посипте її кунжутом, додайте обсмажені креветки і полити все заправкою.
Крок 8. Салат із зеленню і креветками відразу подавайте до столу. Приємного апетиту!