Зелений салат – 10 рецептів салатів із зелені з покроковими фото

Салат з куркою і зеленню

Салат з куркою і зеленню – легке, наповнене вітамінами варіант для перекусу. Серед різноманіття зелені можете вибрати ту, яка вам більше до душі. Ми пропонуємо універсальний варіант салату з легкодоступних продуктів.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 1-2.

Склад:

  • Салат романо – за смаком.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Гірчиця французька в зернах – 1 ч. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Петрушка – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста салатний – 0,5 шт.
  • Огірок середнього розміру – 1 шт.
  • Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче філе можна заздалегідь зварити в підсоленій воді або запекти в духовці. М’ясо повністю остудіть.

Крок 2. У мисочку влийте рослинне масло, викладіть французьку гірчицю і подрібнений часник. Перемішайте інгредієнти.

Крок 3. Далі в отриману суміш додайте лимонний сік, сіль і цукор. У вас повинен вийти густий і в’язкий соус.

Крок 4. Салат романо і петрушку помийте. Великі листя салату порвіть руками. Зелень викладіть в миску.

Крок 5. Варене куряче м’ясо наріжте брусками або руками розберіть на волокна. Півголівки ріпчастої цибулі наріжте півкільцями. За зелені в хаотичному порядку розкладіть м’ясо і цибулю. Огірок наріжте кубиками і додайте до інших інгредієнтів. Полийте салат заправкою.

Крок 6. Салат із зеленню і куркою поперчіть за смаком, і прикрасьте листочками петрушки. Приємного апетиту!