Салат з куркою і зеленню
Салат з куркою і зеленню – легке, наповнене вітамінами варіант для перекусу. Серед різноманіття зелені можете вибрати ту, яка вам більше до душі. Ми пропонуємо універсальний варіант салату з легкодоступних продуктів.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 1-2.
Склад:
- Салат романо – за смаком.
- Філе куряче – 200 гр.
- Гірчиця французька в зернах – 1 ч. л.
- Часник – 1 зуб.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Петрушка – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля ріпчаста салатний – 0,5 шт.
- Огірок середнього розміру – 1 шт.
- Масло рослинне без запаху – 2 ст. л.
- Цукор – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе можна заздалегідь зварити в підсоленій воді або запекти в духовці. М’ясо повністю остудіть.
Крок 2. У мисочку влийте рослинне масло, викладіть французьку гірчицю і подрібнений часник. Перемішайте інгредієнти.
Крок 3. Далі в отриману суміш додайте лимонний сік, сіль і цукор. У вас повинен вийти густий і в’язкий соус.
Крок 4. Салат романо і петрушку помийте. Великі листя салату порвіть руками. Зелень викладіть в миску.
Крок 5. Варене куряче м’ясо наріжте брусками або руками розберіть на волокна. Півголівки ріпчастої цибулі наріжте півкільцями. За зелені в хаотичному порядку розкладіть м’ясо і цибулю. Огірок наріжте кубиками і додайте до інших інгредієнтів. Полийте салат заправкою.
Крок 6. Салат із зеленню і куркою поперчіть за смаком, і прикрасьте листочками петрушки. Приємного апетиту!