Салат із зелені
Салат із зелені – мікс вітамінів і клітковини в одній ложці. До того ж на його приготування піде не більше 5 хвилин. Необхідно тільки свіжу зелень помити, нарізати її або порвати руками. Єдине правило, яке необхідно дотримуватися: заправляти салат потрібно безпосередньо перед подачею.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Листя салату – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Пластівці гострого перцю – за бажанням.
- Яблука – 300 гр.
- Лимон – 50 гр.
- Сіль поварена – за смаком.
- Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
- Масло рослинне без запаху – 2-3 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Цедру лимона натріть на дрібній тертці. У невеликій мисочці змішайте лимонну цедру і лимонний сік.
Крок 2. Яблука помийте і очистіть від шкірки. М’якоть наріжте невеликими шматочками і змішайте нарізку з лимонним соком і цедрою.
Крок 3. Окремо змішайте мед, гірчицю в зернах і рослинне масло. Заправку поперчіть і посоліть.
Крок 4. Листя салату добре промийте проточною водою і порвіть руками на довільні шматочки. Підійдуть будь-які види салату, можете вибрати по своєму смаку.
Крок 5. У миску до зеленого салату викладіть яблука і додайте заправку. Перемішайте і подавайте. Салат із зелені, приготовлений таким способом, виходить вишуканим та оригінальним. Приємного апетиту!