Зелений салат – 10 рецептів салатів із зелені з покроковими фото

Салат із зелені

Салат із зелені – мікс вітамінів і клітковини в одній ложці. До того ж на його приготування піде не більше 5 хвилин. Необхідно тільки свіжу зелень помити, нарізати її або порвати руками. Єдине правило, яке необхідно дотримуватися: заправляти салат потрібно безпосередньо перед подачею.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Листя салату – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Пластівці гострого перцю – за бажанням.
  • Яблука – 300 гр.
  • Лимон – 50 гр.
  • Сіль поварена – за смаком.
  • Гірчиця в зернах – 2 ч. л.
  • Масло рослинне без запаху – 2-3 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Цедру лимона натріть на дрібній тертці. У невеликій мисочці змішайте лимонну цедру і лимонний сік.

Крок 2. Яблука помийте і очистіть від шкірки. М’якоть наріжте невеликими шматочками і змішайте нарізку з лимонним соком і цедрою.

Крок 3. Окремо змішайте мед, гірчицю в зернах і рослинне масло. Заправку поперчіть і посоліть.

Крок 4. Листя салату добре промийте проточною водою і порвіть руками на довільні шматочки. Підійдуть будь-які види салату, можете вибрати по своєму смаку.

Крок 5. У миску до зеленого салату викладіть яблука і додайте заправку. Перемішайте і подавайте. Салат із зелені, приготовлений таким способом, виходить вишуканим та оригінальним. Приємного апетиту!