Желе з малини з желатином
Саме щільне желе виходить з ягід з додаванням желатину. Таке малинове желе можна нарізати на кубики, і воно буде тримати форму.
Час приготування: 1 годину.
Порцій: 4.
Склад:
- Малина – 1 кг;
- Цукровий пісок – 1,5 кг;
- Желатин – 5 г;
- Вода очищена – 300 мл;
- Кислота лимонна – 6 р.
Процес приготування:
1. Желатин розвести у воді кімнатної температури і дати йому набрякнути. При цьому потрібно керуватися інструкціями, які представлені на упаковці.
2. Ягоди перебрати від сміття та листя, викинути гнилі, пригнічені або недоспевшие. Малину промити в ситі, міняючи воду кілька разів. Дати рідини стекти, а ягодам злегка обветриться. Видалити плодоніжки, якщо вони є.
3. Малину засипати цукром і додати воду. Таку суміш закип’ятити на середньому вогні і далі варити близько півгодини, постійно розмішуючи і прибираючи піну ложкою.
4. Додати до ягідної маси набряклу желатинову масу, всипати лимонну кислоту і варити желе 15 хв., перемішуючи час від часу.
5. Скляні банки перевірити цілісність, промити в содовому розчині їх і кришки. Обполоснути все холодною водою, кришки прокип’ятити. Банки стерилізувати над парою.
6. Розлити готове ласощі по стерильним банкам, залишаючи 1 см до краю, закатати або щільно закрутити. Перевернути заготовки догори дном, послухати, чи не виходить повітря. Накрити банки теплим старою ковдрою і залишити остигати без перепадів температури.
7. Винести остигле желе в холодне місце і зберігати там без доступу сонячного світла протягом року.
Приємного апетиту!