Желе з виноградана зиму – 4 простих рецепти з покроковими фото

Густе желе з винограду з желатином на зиму

Щоб домашнє виноградне желе вийшло максимально густим і привабливим, використовуйте в приготуванні желатин. Ласощі можна легко і швидко заготовити на зиму. Оцініть перевірений кулінарний рецепт.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 1 склянка
  • Желатин – 60 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

1. Виноград Ізабелла старанно промиваємо під водою. Відокремлювати від гілок не обов’язково.

2. Далі продукт занурюємо в каструлю і уварюємо до рясного виділення соку.

3. Після цього заготівлю розтираємо з допомогою дрібного сита. Це дозволить видалити гілки, шкірки і кісточки.

4. Залишилася суміш доповнюємо цукром і знову ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин.

5. В цей час розвести желатин у воді. Вмішуємо його на виноградну масу і через 5 хвилин знімаємо з плити.

6. Гарячу заготівлю перелити в підготовлену банку, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Коли наповнена банку стане холодною, відправляйте її в слушний для довгого зберігання місце.