Густе желе з винограду з желатином на зиму
Щоб домашнє виноградне желе вийшло максимально густим і привабливим, використовуйте в приготуванні желатин. Ласощі можна легко і швидко заготовити на зиму. Оцініть перевірений кулінарний рецепт.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Виноград – 1 кг
- Цукор – 1 склянка
- Желатин – 60 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
1. Виноград Ізабелла старанно промиваємо під водою. Відокремлювати від гілок не обов’язково.
2. Далі продукт занурюємо в каструлю і уварюємо до рясного виділення соку.
3. Після цього заготівлю розтираємо з допомогою дрібного сита. Це дозволить видалити гілки, шкірки і кісточки.
4. Залишилася суміш доповнюємо цукром і знову ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 15 хвилин.
5. В цей час розвести желатин у воді. Вмішуємо його на виноградну масу і через 5 хвилин знімаємо з плити.
6. Гарячу заготівлю перелити в підготовлену банку, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Коли наповнена банку стане холодною, відправляйте її в слушний для довгого зберігання місце.