Смачна гаряча закуска з курячого філе і печериць. Жульєн – блюдо, яке прийшло до нас з Франції, і названа за однойменним способом нарізки інгредієнтів для нього. Ми підібрали 4 найсмачніших рецепта жульєна, які можна приготувати в домашніх умовах.
Жульєн з куркою, грибами і сметаною – класичний рецепт в духовці
Якщо ви хочете приготувати для своєї сім’ї що-небудь смачне і цікаве, то вам варто придивитися до цього рецепту. Жульєн гармонійно поєднує в собі ніжне куряче м’ясо і ароматні гриби, а вкрите все це золотистої сирною скоринкою.
Інгредієнти на
4 порц.
- Гриби 500 гр.
- Курка копчена 200 гр.
- Сметана 200 мл
- Сир 50 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Масло рослинне 1.5 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці? Цибулю очистіть і дрібно наріжте. Потім обсмажте на середньому вогні до золотистого кольору.
- Далі додайте на сковороду гриби, продовжуйте смажити, поки не випарується вся волога.
- Сир натріть на крупній тертці.
- Засмажку з цибулі і грибів зніміть з вогню, додайте до неї нарізане філе копченої курки, перемішайте.
- Також додайте сметану, сіль і мелений перець, ще раз добре перемішайте гриби, цибулю і курку.
- Жульєн готується в спеціальних формах. Розкладіть у них заготівлю і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів на 5 хвилин.
- Потім посипте жульєн тертим сиром і готуйте ще 10 хвилин. Подавайте жульєн на стіл в гарячому вигляді в формочках, в яких вони запікалися.

Приємного апетиту!