Жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці – 4 рецепти з покроковими фото

Жульєн з грибами, куркою і сметаною в тарталетках в духовці

Жульєн в тарталетках можна віднести до ошатним святкових блюд. Він готується порційно і його зручно подавати на стіл. Процес приготування жульєна досить простий, а тарталетки можна купити готові або спекти їх самостійно.

Час готування: 55 хв.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 12.

Склад:

  • Тарталетки з пісочного тіста – 12 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Печериці – 250 гр.
  • Масло рослинне – 1-2 ст. л
  • Борошно – 3 щіпки.
  • Курка копчена – 250 гр.
  • Суміш італійських трав – 1-1,5 ч. л.
  • Сметана – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.

2. Печериці промийте, наріжте кубиками і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10-15 хвилин. Вся волога з грибів повинна випаруватися.

3. Після цього додайте борошно, італійські трави і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини.

4. Далі додайте в зажарку нарізану кубиками копчену курку і сметану, посоліть, додайте цукор і приправити меленим перцем за смаком. Тушкуйте все разом ще пару хвилин і зніміть сковороду з вогню.

5. Розкладіть жульєн по тарталеткам. Помістіть заготовки на деко і посипте тертим сиром.

6. Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Жульєн буде готовий, коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!