Жульєн з грибами, куркою і сметаною в тарталетках в духовці
Жульєн в тарталетках можна віднести до ошатним святкових блюд. Він готується порційно і його зручно подавати на стіл. Процес приготування жульєна досить простий, а тарталетки можна купити готові або спекти їх самостійно.
Час готування: 55 хв.
Час приготування: 45 хв.
Порцій: 12.
Склад:
- Тарталетки з пісочного тіста – 12 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 250 гр.
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Борошно – 3 щіпки.
- Курка копчена – 250 гр.
- Суміш італійських трав – 1-1,5 ч. л.
- Сметана – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цукор – 1 щіпка.
- Сир – 100 гр.
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
2. Печериці промийте, наріжте кубиками і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити ще 10-15 хвилин. Вся волога з грибів повинна випаруватися.
3. Після цього додайте борошно, італійські трави і продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини.
4. Далі додайте в зажарку нарізану кубиками копчену курку і сметану, посоліть, додайте цукор і приправити меленим перцем за смаком. Тушкуйте все разом ще пару хвилин і зніміть сковороду з вогню.
5. Розкладіть жульєн по тарталеткам. Помістіть заготовки на деко і посипте тертим сиром.
6. Запікайте жульєн в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Жульєн буде готовий, коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка, подавайте його на стіл в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!