Жульєн з куркою і грибами зі сметаною в духовці – 4 рецепти з покроковими фото

Смачний жульєн з куркою і грибами зі сметаною в горщиках

Жульєн – це ніжне блюдо, яке готується з курячого філе, грибів і сметани. Його готують порційно і подають у спеціальному посуді. Але в домашніх умовах можна приготувати жульєн і подати в глиняних горщиках.

Час готування: 85 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Гриби – 250 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сметана – 150 мл
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть до готовності в підсоленій воді. Гриби наріжте соломкою і обсмажте на сковороді з чайною ложкою вершкового і столовою ложкою рослинного масла.

2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Окремо від грибів обсмажте на суміші рослинного і вершкового масел.

3. Куряче філе охолодити у бульйоні, потім наріжте його соломкою. У зручній ємності змішайте цибулю, гриби і куряче філе, посоліть і приправте за смаком.

4. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте вершкове масло, швидко змішайте інгредієнти. Після цього викладіть сметану, перемішайте і доведіть соус до кипіння. Посоліть соус за смаком.

5. Розкладіть В горщики основу для жульєна, зверху влийте вершковий соус.

6. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовки.

7. Готуйте жульєн в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка – страва готова. Прикрасьте жульєн свіжою зеленню і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!