Смачний жульєн з куркою і грибами зі сметаною в горщиках
Жульєн – це ніжне блюдо, яке готується з курячого філе, грибів і сметани. Його готують порційно і подають у спеціальному посуді. Але в домашніх умовах можна приготувати жульєн і подати в глиняних горщиках.
Час готування: 85 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Гриби – 250 гр.
- Філе куряче – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сметана – 150 мл
- Борошно – 1 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе відваріть до готовності в підсоленій воді. Гриби наріжте соломкою і обсмажте на сковороді з чайною ложкою вершкового і столовою ложкою рослинного масла.
2. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями. Окремо від грибів обсмажте на суміші рослинного і вершкового масел.
3. Куряче філе охолодити у бульйоні, потім наріжте його соломкою. У зручній ємності змішайте цибулю, гриби і куряче філе, посоліть і приправте за смаком.
4. На сухій сковороді обсмажте борошно до золотистого кольору. Потім додайте вершкове масло, швидко змішайте інгредієнти. Після цього викладіть сметану, перемішайте і доведіть соус до кипіння. Посоліть соус за смаком.
5. Розкладіть В горщики основу для жульєна, зверху влийте вершковий соус.
6. Сир натріть на крупній тертці і посипте їм заготовки.
7. Готуйте жульєн в духовці при 180 градусах 20-25 хвилин. Коли зверху утвориться рум’яна сирна скоринка – страва готова. Прикрасьте жульєн свіжою зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!