Класичний жульєн з куркою в кокотницях
Класичний жульєн із куркою в кокотницях – це те, як обов’язково виглядає страва у ресторанах. Звичайно, кокотниці є на кухні не в кожної домогосподарки, але ми розповімо, як приготувати жульєн саме таким способом. Кокотниці – це зазвичай металеві чи керамічні форми невеликого розміру з довгою ручкою.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
порцій – 12.
Інгредієнти:
- Сир твердий – 200 гр.
- Гриби – 500 грн.
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Олія – для смаження.
- Суміш для жульєна – 1 пакетик.
- Філе куряче відварене – 500 гр.
- Молоко – 250 мл.
- Сіль за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Наріжте цибулю дрібними кубиками і обсмажте її на олії.
Крок 2. Гриби можна взяти будь-які, які вам доступні, наріжте їх кубиками і додайте на сковороду до цибулі. Зажарку посоліть та доведіть гриби до готовності.
Крок 3. Куряче філе відваріть заздалегідь. Коли воно охолоне, наріжте кубиками і додайте на сковорідку, смажте 3-5 хвилин. Потім влийте вершки, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.
Крок 4. Після цього розкладіть по кокотницях.
Крок 5. Посипте тертим сиром заготовки. Кокотниці розташуйте на деку і відправте в духовку, розігріту до 160 градусів.
Крок 6. Запікайте жульєн у кокотницях протягом 15 хвилин. Подавайте страву одразу після запікання. Смачного!