Жульєн з куркою та грибами в духовці класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Класичний жульєн з куркою в кокотницях

Класичний жульєн із куркою в кокотницях – це те, як обов’язково виглядає страва у ресторанах. Звичайно, кокотниці є на кухні не в кожної домогосподарки, але ми розповімо, як приготувати жульєн саме таким способом. Кокотниці – це зазвичай металеві чи керамічні форми невеликого розміру з довгою ручкою.

Час приготування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

порцій – 12.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 200 гр.
  • Гриби – 500 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Суміш для жульєна – 1 пакетик.
  • Філе куряче відварене – 500 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Наріжте цибулю дрібними кубиками і обсмажте її на олії.

Крок 2. Гриби можна взяти будь-які, які вам доступні, наріжте їх кубиками і додайте на сковороду до цибулі. Зажарку посоліть та доведіть гриби до готовності.

Крок 3. Куряче філе відваріть заздалегідь. Коли воно охолоне, наріжте кубиками і додайте на сковорідку, смажте 3-5 хвилин. Потім влийте вершки, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини.

Крок 4. Після цього розкладіть по кокотницях.

Крок 5. Посипте тертим сиром заготовки. Кокотниці розташуйте на деку і відправте в духовку, розігріту до 160 градусів.

Крок 6. Запікайте жульєн у кокотницях протягом 15 хвилин. Подавайте страву одразу після запікання. Смачного!