Зубатка, запечена з цибулею і морквою
Зубатка, запечена з цибулею і морквою – це класичне поєднання компонентів, яке припаде до смаку будь-кому, хто спробує хоча б трохи. Овочі, приготовлені разом з рибою, насичуються її смаком і ароматом, а значить, вони прекрасно доповнять зубатку (як гарнір).
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Зубатка – 600 гр.
 - Цибуля – 100 гр.
 - Морква – 150 гр.
 - Сметана – 100 гр.
 - Соус теріякі» – 3 ст. л.
 - Сік лимонний – 1 ст. л.
 - Сіль – за смаком.
 
Процес приготування:
Крок 1. Рибку чистимо і розрізаємо на шматочки, присмачую сіллю і лимонним соком – залишаємо при кімнатній температурі для маринування.
Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
Крок 3. На тертці для моркви по-корейськи трьом оранжевий овоч.
Крок 4. На дно форми для запікання викладаємо шар цибулі і моркви, промазуємо сметаною і трохи солимо.
Крок 5. На овочеву подушку «кладемо» зубатку, змащуємо соком теріякі і також підсолюємо.
Крок 6. Запікаємо протягом півгодини при 180 градусах.
Крок 7. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!












