Зубатка в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Зубатка, запечена з картоплею

Зубатка, запечена з картоплею під «шапочкою» з сирно-сметанного соусу – це блюдо, яке різноманітить ваш звичний раціон, а також запросто прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо вам доповнити рибку такими овочами, ріпчаста цибуля і морква.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Зубатка (стейки) – 5 шт.
  • Картопля – 7 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Сир твердих сортів – 300 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Зелень – 50 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Приправа для риби – на смак.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиті і обсушені стейки зубатки поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і спеціями, і натираємо. Залишаємо на півгодини для просочення.

Крок 2. З листів фольги формуємо невеликі човники, для порційного запікання риби.

Крок 3. З морквини чистимо шкірку, подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.

Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо кільцями.

Крок 5. Для соусу змішуємо рубану зелень зі сметаною і майонезом.

Крок 6. Натираємо на тертці шматочок твердого сиру.

Крок 7. Чистимо і нарізаємо слайсами картоплю.

Крок 8. На дно кожної формочки викладаємо шар картоплі і трохи підсолюємо.

Крок 9. Слідом викладаємо морквяну стружку і цибульні кільця.

Крок 10. Знову картопля + соус.

Крок 11. На овочі кладемо рибу і доповнюємо її жменею лука.

Крок 12. Завершуємо збірку подрібненим сиром.

Крок 13. Накриваємо заготовки фольгою і випікаємо близько 20-30 хвилин при 180 градусах.

Крок 14. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і підрум’янюємо: готуємо ще 10-15 хвилин.

Крок 15. Апетитна страва розкладаємо по тарілках прямо у формах і знімаємо пробу. Приємного апетиту!