Зубатка, запечена з картоплею
Зубатка, запечена з картоплею під «шапочкою» з сирно-сметанного соусу – це блюдо, яке різноманітить ваш звичний раціон, а також запросто прикрасить будь-який святковий стіл. Пропонуємо вам доповнити рибку такими овочами, ріпчаста цибуля і морква.
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Зубатка (стейки) – 5 шт.
- Картопля – 7 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Сир твердих сортів – 300 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Майонез – 200 мл
- Зелень – 50 гр.
- Лимон – ½ шт.
- Приправа для риби – на смак.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промиті і обсушені стейки зубатки поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і спеціями, і натираємо. Залишаємо на півгодини для просочення.
Крок 2. З листів фольги формуємо невеликі човники, для порційного запікання риби.
Крок 3. З морквини чистимо шкірку, подрібнюємо за допомогою терки з великими отворами.
Крок 4. Очищену цибулю нарізаємо кільцями.
Крок 5. Для соусу змішуємо рубану зелень зі сметаною і майонезом.
Крок 6. Натираємо на тертці шматочок твердого сиру.
Крок 7. Чистимо і нарізаємо слайсами картоплю.
Крок 8. На дно кожної формочки викладаємо шар картоплі і трохи підсолюємо.
Крок 9. Слідом викладаємо морквяну стружку і цибульні кільця.
Крок 10. Знову картопля + соус.
Крок 11. На овочі кладемо рибу і доповнюємо її жменею лука.
Крок 12. Завершуємо збірку подрібненим сиром.
Крок 13. Накриваємо заготовки фольгою і випікаємо близько 20-30 хвилин при 180 градусах.
Крок 14. Після закінчення часу, знімаємо фольгу і підрум’янюємо: готуємо ще 10-15 хвилин.
Крок 15. Апетитна страва розкладаємо по тарілках прямо у формах і знімаємо пробу. Приємного апетиту!