Зубатка в духовці – 8 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Зубатка, запечена з цибулею і морквою

Зубатка, запечена з цибулею і морквою – це класичне поєднання компонентів, яке припаде до смаку будь-кому, хто спробує хоча б трохи. Овочі, приготовлені разом з рибою, насичуються її смаком і ароматом, а значить, вони прекрасно доповнять зубатку (як гарнір).

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Зубатка – 600 гр.
  • Цибуля – 100 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Соус теріякі» – 3 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рибку чистимо і розрізаємо на шматочки, присмачую сіллю і лимонним соком – залишаємо при кімнатній температурі для маринування.

Крок 2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.

Крок 3. На тертці для моркви по-корейськи трьом оранжевий овоч.

Крок 4. На дно форми для запікання викладаємо шар цибулі і моркви, промазуємо сметаною і трохи солимо.

Крок 5. На овочеву подушку «кладемо» зубатку, змащуємо соком теріякі і також підсолюємо.

Крок 6. Запікаємо протягом півгодини при 180 градусах.

Крок 7. Страва готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!