Лазанья з тісто філо з фаршем
Смачний і швидкий у приготуванні вечеря – це необов’язково напівфабрикати, сьогодні вашій увазі пропонується рецепт ледачою лазаньї з готових листів тіста філо з начинкою з м’ясного фаршу. Таке блюдо ідеально підійде для ситного обіду або вечері, яким з легкістю можна нагодувати всю сім’ю.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Тісто філо – 250 гр.
- Фарш – 600 гр.
- Помідори – 1-2 шт.
- Яйце – 1 шт.
- М’якуш білого хліба – 50 гр.
- Молоко – 100 мл
- Масло рослинне – 2,5 ст. ложки
- Сир – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. М’якуш білого хліба розмочуємо в молоці.
Крок 2. У глибоку тарілку викладаємо 600 грам м’ясного фаршу.Крок 3. До м’ясної складової додаємо яйце, злегка віджатий хліб і приправляємо сіллю – перемішуємо.
Крок 4. У сковороді розігріваємо масло і приступаємо до обсмажуванню фаршу.
Крок 5. Смажимо подрібнене м’ясо до повної готовності.
Крок 6. Тісто розділяємо на три частини і кожну расслаиваем. Першу частину викладаємо у форму для запікання, закриваючи повністю дно і стінки, промазуємо маслом і те ж саме повторюємо з іншими шарами. Зверху розподіляємо 1/3 частину начинки.Крок 7. Другу частину філо укладаємо в форму аналогічним способом і промазуємо маслом.
Крок 8. До моменту, коли лазанья буде зібрана, останній шар робимо з тіста з маслом і підвертаючих краї всередину.
Крок 9. Верхівку хаотично присипаємо залишками фаршу.
Крок 10. На помідорі робимо хрестоподібний надріз і занурюємо його в окріп на три хвилини, а потім – у холодну воду. Таки чином, ми легко позбавимося від шкірки.Крок 11. М’якоть нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 12. Подрібнений томат розсипаємо на фарш.
Крок 13. Відправляємо лазанью в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.
Крок 14. Гарячу форму після закінчення часу ставимо на маленький вогонь (3-5 хвилин) для того, щоб підрум’янити низ страви. Після, акуратно перевертаємо на плоску тарілку.Крок 15. До столу подаємо в гарячому вигляді, нарізавши порційними шматочками. Приємного апетиту!