Фанта з абрикосів і апельсинів на зиму
Фанта з абрикосів і апельсинів на зиму, по суті, є абрикосовим компотом з цитрусовими фруктами, які надають напою особливий аромат і смак. У цьому рецепті додамо до напою трохи лимона, щоб не вийшов приторно солодким. Готуємо «Фанту» в трилітровій банці методом подвійного заливки. Кількість цукру можна змінити за особистим смаком.
Час приготування: 1 годину.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 3 л.
Склад:
- Абрикоси – 500 гр.
- Апельсин – 4 гуртка.
- Лимон – 2 гуртка.
- Цукор – 250 гр.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте, згідно пропорції рецепту і потрібного вам обсягу заготівлі, фрукти та цукор. Абрикоси виберіть зрілі і приблизно однакові за розміром.
Крок 2. Банки промийте і стерилізуйте будь-яким способом. Кришки прокип’ятіть.
Крок 3. Апельсин очистіть від шкірки, наріжте кружальцями товщиною в 1 см.
Крок 4. Лимон промийте зі щіточкою, наріжте кружальцями завтовшки 0,5 см разом з шкіркою.
Крок 5. Абрикоси промийте, розріжте на половинки, видаліть кісточки і перекладіть часточки в підготовлені банки. Поверх абрикосів покладіть гуртки цитрусових.
Крок 6. Фрукти в банках повністю залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 30-40 хвилин для настоювання.
Крок 7. Після закінчення цього часу настій з банок через спеціальну кришку перелийте в каструлю. У ньому розчиніть розраховане кількість цукру і поваріть на невеликому вогні пару хвилин.
Крок 8. Киплячим сиропом залийте фрукти в банках і відразу герметично закупорьте.
Крок 9. Потім банки поставте на кришки, накрийте махровим рушником і залиште на добу до повного охолодження. Приготовлена «Фанта» з абрикосів і апельсинів добре зберігається в будь-якому темному і прохолодному місці. Вдалих і смачних заготовок!