Як приготувати ачму з лаваша з сиром на сковороді?
Ачма – це класика грузинської кухні, яка являє собою багатошаровий пиріг з несолоного вареного тіста і начинки з великої кількості сиру або сиру. Сьогодні ми поговоримо про спрощений варіант цієї страви, приготованої з лаваша замість тіста, а для начинки можна використовувати абсолютно будь-які сорти сиру.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Лаваш – 100 гр.
 - Яйце – 1 шт.
 - Сметана – 60 мл
 - Молоко – 110 мл
 - Часник – 2 зуб.
 - Сир – 120 гр.
 - Петрушка – 1 пучок.
 - Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
 - Масло вершкове – 30 гр.
 - Сіль – за смаком.
 - Перець чорний мелений – за смаком.
 
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні компоненти: відміряємо і зважуємо за допомогою кухонних грамових ваг потрібну нам кількість.
2. Будь-який обраний вами сир натираємо на крупній тертці і перекладаємо в глибоку ємність для зручності.
3. Туди ж відправляємо дрібно нашатковану петрушку.
4. Слідом за зеленню вбиваємо яйце, додаємо молоко та сметану – гарненько розмішуємо.
5. Для додання готовому страві пікантності солимо, перчимо і приправляємо чайною ложкою хмелі-сунелі, пропускаємо через прес часник – знову перемішуємо.
6. Лист лаваша згортаємо за типом рулету, нарізаємо за допомогою ножиць тонкими смужками і перекладаємо в ємність до яєчно-сирної суміші і ретельно перемішуємо всі інгредієнти між собою.
7. Якщо ви використовуєте жорсткуватий лаваш, то масу можна залишити на 5-7 хвилин для розм’якшення. Готове «тісто» для ачмы повинно нагадувати кашку.
8. У сковороді розігріваємо масло і рівним шаром викладаємо суміш з лаваша і сиру. Готуємо на середньому вогні приблизно півтори хвилини під закритою кришкою, після зменшуємо вогонь до мінімуму і смажимо ще 5-7 хвилин до того моменту, поки пиріг зверху не стане сухим.
9. Після закінчення часу перевертаємо ачму на іншу сторону і готуємо 5 хвилин до рум’яності.
10. Готовий пиріг у гарячому вигляді перекладаємо на плоске блюдо, нарізаємо шматочками і насолоджуємося. Приємного апетиту!












