Як зробити адигейський сир з молочної сироватки?
За класичним рецептом адигейський сир готується з молока і закисшей сироватки, не потрібно ніяких ферментів або заквасок. Такий сир має щільну, але ніжну структуру і приємний солонуватий смак.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Сироватка – 1 л
- Молоко – 2 л
- Сіль – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. У каструлю з товстим дном влийте молоко, поставте на вогонь.
2. Додайте в молоко сіль і нагрійте його до 90 градусів, на поверхні повинні почати з’являтися бульбашки. Щоб молоко не пригоріло, періодично помішуйте його.
3. Далі влийте в молоко сироватку.
4. Продовжуйте нагрівати молочну масу 10-15 хвилин. Молоко почне згортатися і на його поверхні з’являться сирні пластівці.
5. Візьміть ще одну ємність, встановіть на неї сито, укрийте його марлею. Викладіть молочну масу на сито і дайте стекти сироватці.
6. Потім відіжміть сирну масу.
7. Помістіть сирну масу в підходящу за розміром ємність, встановіть на неї гніт і залиште в холодильнику на 8 годин.
8. Після цього домашній адигейський сир готовий до вживання.
Приємного апетиту!