Адигейський сир в домашніх умовах – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Як зробити адигейський сир з молочної сироватки?

За класичним рецептом адигейський сир готується з молока і закисшей сироватки, не потрібно ніяких ферментів або заквасок. Такий сир має щільну, але ніжну структуру і приємний солонуватий смак.

Час готування: 8 годин.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Інгредієнти:

  • Сироватка – 1 л
  • Молоко – 2 л
  • Сіль – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. У каструлю з товстим дном влийте молоко, поставте на вогонь.

2. Додайте в молоко сіль і нагрійте його до 90 градусів, на поверхні повинні почати з’являтися бульбашки. Щоб молоко не пригоріло, періодично помішуйте його.

3. Далі влийте в молоко сироватку.

4. Продовжуйте нагрівати молочну масу 10-15 хвилин. Молоко почне згортатися і на його поверхні з’являться сирні пластівці.

5. Візьміть ще одну ємність, встановіть на неї сито, укрийте його марлею. Викладіть молочну масу на сито і дайте стекти сироватці.

6. Потім відіжміть сирну масу.

7. Помістіть сирну масу в підходящу за розміром ємність, встановіть на неї гніт і залиште в холодильнику на 8 годин.

8. Після цього домашній адигейський сир готовий до вживання.

Приємного апетиту!