Як запекти антрекот з свинини з картоплею в духовці?
Яскраве блюдо для сімейного столу – свинячий антрекот з картоплею в духовці. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Порадуйте своїх домашніх або гостей з допомогою простого рецепту.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Антрекот свинячий – 1 кг
- Картопля – 0,7 кг
- Трави прованські – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкова – 60 мл
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
1. Очищаємо картоплю, ріжемо його середніми шматками, а після розмішуємо з оливковою олією, сіллю, прованськими травами і меленим перцем.
2. Міжреберну частину свинини промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.
3. Далі шматок розбираємо на рівні частини. Проводимо ножем між ребер.
4. Викладаємо заготовку у велику миску.
5. Посипаємо сіллю і спеціями. Перемішуємо.
6. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди свинину.
7. Швидко підрум’янюємо м’ясо з обох сторін.
8. Картоплю розподіляємо по листу і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Після на картоплю кладемо м’ясо. Випікаємо страву ще 20 хвилин.
10. Можна прикрити фольгою для більш соковитого результату.
11. Апетитний антрекот з картоплею готовий. Можна подавати до столу!