Антрекот з свинини – 7 рецептів приготування смачного і соковитого антрекота з покроковими фото

Як запекти антрекот з свинини з картоплею в духовці?

Яскраве блюдо для сімейного столу – свинячий антрекот з картоплею в духовці. Частування вийде неймовірно соковитим і ароматним. Порадуйте своїх домашніх або гостей з допомогою простого рецепту.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Антрекот свинячий – 1 кг
  • Картопля – 0,7 кг
  • Трави прованські – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

1. Очищаємо картоплю, ріжемо його середніми шматками, а після розмішуємо з оливковою олією, сіллю, прованськими травами і меленим перцем.

2. Міжреберну частину свинини промиваємо під водою і даємо їй обсохнути.

3. Далі шматок розбираємо на рівні частини. Проводимо ножем між ребер.

4. Викладаємо заготовку у велику миску.

5. Посипаємо сіллю і спеціями. Перемішуємо.

6. Прогріваємо сковороду з рослинним маслом і кладемо сюди свинину.

7. Швидко підрум’янюємо м’ясо з обох сторін.

8. Картоплю розподіляємо по листу і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

9. Після на картоплю кладемо м’ясо. Випікаємо страву ще 20 хвилин.

10. Можна прикрити фольгою для більш соковитого результату.

11. Апетитний антрекот з картоплею готовий. Можна подавати до столу!