Азу з свинини з підливою на сковороді
Здавалося б, що цікаве і оригінальне можна приготувати з свинини і овочів? А можна приготувати класику татарської кухні – азу з м’ясом, яке славиться своїм пікантним смаком і ароматом, який надає страві часник і спеції.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Огірки солоні – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Часник – 4 зуб.
- Масло рослинне – 4-5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Крок 1. Свинину нарізаємо смужками і обсмажуємо на розігрітій олії до зміни кольору.
Крок 2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Аналогічним способом подрібнюємо огірочки. Кубики солоних огірків відправляємо до м’яса і тушкуємо 7-10 хвилин.
Крок 3. Після, додаємо в сковорідку томатну пасту, розведену водою і приправлену сіллю, спеціями і подрібненим часником. Слідом пересипаємо моркву і цибулю – перемішуємо і готуємо протягом 20 хвилин.
Крок 4. Очищену картоплю ріжемо на соломку і перекладаємо до свинини з овочами, заливаємо всі продукти склянкою гарячої або теплої води. На повільному вогні тушкуємо інгредієнти до м’якості картоплі і м’яса.
Крок 5. Готове азу наполягаємо під кришкою 10-15 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!