Азу з свинини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Азу з свинини з підливою на сковороді

Здавалося б, що цікаве і оригінальне можна приготувати з свинини і овочів? А можна приготувати класику татарської кухні – азу з м’ясом, яке славиться своїм пікантним смаком і ароматом, який надає страві часник і спеції.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло рослинне – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Свинину нарізаємо смужками і обсмажуємо на розігрітій олії до зміни кольору.

Крок 2. Цибулю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками. Аналогічним способом подрібнюємо огірочки. Кубики солоних огірків відправляємо до м’яса і тушкуємо 7-10 хвилин.

Крок 3. Після, додаємо в сковорідку томатну пасту, розведену водою і приправлену сіллю, спеціями і подрібненим часником. Слідом пересипаємо моркву і цибулю – перемішуємо і готуємо протягом 20 хвилин.

Крок 4. Очищену картоплю ріжемо на соломку і перекладаємо до свинини з овочами, заливаємо всі продукти склянкою гарячої або теплої води. На повільному вогні тушкуємо інгредієнти до м’якості картоплі і м’яса.

Крок 5. Готове азу наполягаємо під кришкою 10-15 хвилин, і подаємо до столу. Приємного апетиту!