Азу з свинини з томатною пастою
При додаванні пасти з томатів в будь-яку страву, страва миттєво стає яскравим, а його смак і аромат більш насиченими. Овочі зі свининою відмінно поєднуються з червоним соусом, а він, у свою чергу, чудово доповнює основні компоненти, що входить до складу азу.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 25-30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Свинина – 500 гр.
- Картопля – 5-6 шт.
- Огірки солоні (великі) – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 50 мл
- Часник – 2-3 зуб.
- Зелень – ½ пучка
- Сіль – за смаком.
- Приправи – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді з товстим дном і високими бортиками добре розігріваємо олію і обсмажуємо свинину, попередньо нарізану шматочками. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо цибульні півкільця або пір’я, смажимо 2 хвилини на помірному вогні.
Крок 2. Посипаємо компоненти сіллю, меленим перцем і придатними спеціями, які вам подобаються. Також в сковороду додаємо томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо готування на мінімальному вогні.
Крок 3. Через 3-4 хвилини доповнюємо м’ясо з цибулею брусочками солоних огірків.
Крок 4. Заливаємо майбутнє азу теплою водою (можна використовувати бульйон) таким чином, щоб рідина повністю покривала інгредієнти. Закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин.
Крок 5. Тим часом, в іншій жароміцної посуді з маслом починаємо обсмажувати картоплю, нарізану соломкою. Смажимо до утворення скоринки, у нас немає завдання, повністю приготувати овочеву соломку.
Крок 6. Перекладаємо рум’яну картоплю до інших тушкованим продуктів, трохи підсолюємо, акуратно перемішуємо і продовжуємо тушкувати до готовності (10-15 хвилин).
Крок 7. За пару хвилин до зняття з плити, доповнюємо азу подрібненим часником і зеленню. Приємного апетиту!