Азу з свинини – 7 рецептів азу по-татарськи з солоними огірками з покроковими фото

Азу з свинини з томатною пастою

При додаванні пасти з томатів в будь-яку страву, страва миттєво стає яскравим, а його смак і аромат більш насиченими. Овочі зі свининою відмінно поєднуються з червоним соусом, а він, у свою чергу, чудово доповнює основні компоненти, що входить до складу азу.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 25-30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Огірки солоні (великі) – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Зелень – ½ пучка
  • Сіль – за смаком.
  • Приправи – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді з товстим дном і високими бортиками добре розігріваємо олію і обсмажуємо свинину, попередньо нарізану шматочками. Коли м’ясо придбає золотавий відтінок, додаємо цибульні півкільця або пір’я, смажимо 2 хвилини на помірному вогні.

Крок 2. Посипаємо компоненти сіллю, меленим перцем і придатними спеціями, які вам подобаються. Також в сковороду додаємо томатну пасту, перемішуємо і продовжуємо готування на мінімальному вогні.

Крок 3. Через 3-4 хвилини доповнюємо м’ясо з цибулею брусочками солоних огірків.

Крок 4. Заливаємо майбутнє азу теплою водою (можна використовувати бульйон) таким чином, щоб рідина повністю покривала інгредієнти. Закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин.

Крок 5. Тим часом, в іншій жароміцної посуді з маслом починаємо обсмажувати картоплю, нарізану соломкою. Смажимо до утворення скоринки, у нас немає завдання, повністю приготувати овочеву соломку.

Крок 6. Перекладаємо рум’яну картоплю до інших тушкованим продуктів, трохи підсолюємо, акуратно перемішуємо і продовжуємо тушкувати до готовності (10-15 хвилин).

Крок 7. За пару хвилин до зняття з плити, доповнюємо азу подрібненим часником і зеленню. Приємного апетиту!