Простий рецепт приготування баклажанів з сиром по-грузинськи
Ніжні і смачні баклажани можна приготувати з сирною начинкою. Грузинське блюдо стане яскравою ідеєю для вашого столу і обов’язково сподобається вашим домашнім або гостям.
Час приготування: 35 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Баклажан – 2 шт.
- Сир твердий – 80 гр.
- Горіхи волоські – 80 гр.
- Зелень – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 60 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо баклажани під водою, видаляємо плодоніжки.
2. Далі овочі поділяємо на тонкі довгасті пластини. Посипаємо їх сіллю і залишаємо на 15 хвилин.
3. Через деякий час обтираем продукт паперовим рушником.
4. Обсмажуємо шматочки в олії до м’якого стану. Після готовності кладемо баклажани на папір, щоб вона ввібрала жир.
5. Натираємо сир твердий, змішуємо його з подрібненими горіхами, зеленню і часником.
6. Доповнюємо продукти майонезом і меленим перцем.
7. Розмішуємо сирну масу до однорідності.
8. Викладаємо трохи заготовки на скибочки баклажана.
9. Скручуємо кожен шматочок в щільний рулетик.
10. Готово! Викладаємо частування на порційну тарілку і подаємо до столу.