Баклажани по-грузинськи – 8 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Простий рецепт приготування баклажанів з сиром по-грузинськи

Ніжні і смачні баклажани можна приготувати з сирною начинкою. Грузинське блюдо стане яскравою ідеєю для вашого столу і обов’язково сподобається вашим домашнім або гостям.

Час приготування: 35 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Баклажан – 2 шт.
  • Сир твердий – 80 гр.
  • Горіхи волоські – 80 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо баклажани під водою, видаляємо плодоніжки.

2. Далі овочі поділяємо на тонкі довгасті пластини. Посипаємо їх сіллю і залишаємо на 15 хвилин.

3. Через деякий час обтираем продукт паперовим рушником.

4. Обсмажуємо шматочки в олії до м’якого стану. Після готовності кладемо баклажани на папір, щоб вона ввібрала жир.

5. Натираємо сир твердий, змішуємо його з подрібненими горіхами, зеленню і часником.

6. Доповнюємо продукти майонезом і меленим перцем.

7. Розмішуємо сирну масу до однорідності.

8. Викладаємо трохи заготовки на скибочки баклажана.

9. Скручуємо кожен шматочок в щільний рулетик.

10. Готово! Викладаємо частування на порційну тарілку і подаємо до столу.