Як швидко і просто приготувати гострі баклажани по-корейськи?
Гострі, смачні і ароматні баклажани точно сподобаються любителям азіатської кухні. Така закуска ідеально підходить до рису, а готується вона просто і швидко.
Час готування: 2 ч.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Баклажани – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
- Часник – 1 шт.
- Перець болгарський – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет 9% – 150 гр.
- Перець чілі пластівцями – 1 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
1. Баклажани промиваємо, відрізаємо хвостики.
2. Додаємо у воду сіль і відварюємо баклажани протягом 10 хвилин.
3. Далі їх охолоджуємо і знімаємо шкірку. Нарізаємо великими шматочками.
4. Болгарський перець нарізаємо соломкою.
5. Моркву натираємо на крупній тертці.
6. Очищаємо цибулю з часником.
7. Часник подрібнюємо і додаємо до баклажанів.
8. Цибулю нарізаємо кільцями, додаємо його до баклажанів разом з морквою та спеціями. Заливаємо все рослинним маслом і оцтом, засипаємо сіль і цукор. Перемішуємо.
9. Даємо страві настоятися при кімнатній температурі мінімум півгодини. Чим довше салат буде стояти, тим яскравіше буде його смак. Приємного апетиту!