Баклажани з помідорами і сиром, запечені в духовці – 10 смачних рецептів з фото покроково

Запіканка з баклажанів з помідорами і сиром

Ще один варіант смачного страви з баклажанів, помідорів і сиру – запіканка. Стиглі томати забезпечать страві соковитості, а сир наповнить вершковим ароматом.

Склад:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори – 2-3 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики.
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Рослинне масло – 3-4 ст. л.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

1. Баклажани промиваємо та нарізаємо на тонкі кружечки, солимо і даємо трохи відстоятися, щоб пішла гіркота, змиваємо зайву сіль водою. Помідори також нарізаємо кружечками. Сир тремо на середній за величиною тертці.

2. Для яєчної заливки беремо одне яйце збиваємо, додаємо до нього майонез, солимо, приправляємо і змішуємо до однорідної маси.

3. На розігріту сковороду наливаємо олію і обсмажуємо кружечки баклажанів з двох сторін.

4. Баклажани викладаємо на дно форми для випікання, зверху робимо шар з помідорів, поливаємо яєчної заливкою і посипаємо сиром.

5. Ставимо форму з запіканкою в духовку на 15-20 хвилин з температурою 180 градусів. Золота скоринка з розплавленого сиру буде ознакою готовності страви. Готову страву можна зверху посипати рубленою зеленню.

Приємного апетиту!