Простий і смачний рецепт балика з свинини
Балик з свинини є найпоширенішою м’ясної закускою. Щоб приготувати цей делікатес в домашніх умовах краще взяти корейку або філе. Шматки повинні бути доволі товстими, щоб м’ясо в підсумку рівномірніше просолилось і залишилося соковитим.
Час готування: 10 днів.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Сіль велика – 3 ст. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Приправа суха – 1 ч. л.
- Майоран – 1 ч. л.
- Кмин – 1 ч. л.
- Насіння гірчиці – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинину промийте і просушіть паперовими серветками.
2. Добре натріть м’ясо сіллю, цукром і чорним перцем, покладіть в скляну ємність, закрийте кришкою і залиште в холодильнику на 5 днів.
3. На другий день ємність встановіть під невеликим нахилом, щоб зайва рідина йшла з-під м’яса. Один раз на добу перевертайте м’ясо.
4. Після першого етапу обітріть м’ясо паперовими рушниками, натріть сухими приправами, майораном, кмином і гірчицею. Оберніть м’ясо в марлю, складену в три стоячи, перев’яжіть товстою мотузкою. У такому вигляді підвісьте м’ясо прямо на кухні і залиште на 4-5 днів.
5. Після закінчення зазначеного часу помістіть балик в холодильник. Подавайте м’ясо в якості закуски в охолодженому вигляді.
Приємного апетиту!