Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Простий і смачний рецепт балика з свинини

Балик з свинини є найпоширенішою м’ясної закускою. Щоб приготувати цей делікатес в домашніх умовах краще взяти корейку або філе. Шматки повинні бути доволі товстими, щоб м’ясо в підсумку рівномірніше просолилось і залишилося соковитим.

Час готування: 10 днів.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 5.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Сіль велика – 3 ст. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Приправа суха – 1 ч. л.
  • Майоран – 1 ч. л.
  • Кмин – 1 ч. л.
  • Насіння гірчиці – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Свинину промийте і просушіть паперовими серветками.

2. Добре натріть м’ясо сіллю, цукром і чорним перцем, покладіть в скляну ємність, закрийте кришкою і залиште в холодильнику на 5 днів.

3. На другий день ємність встановіть під невеликим нахилом, щоб зайва рідина йшла з-під м’яса. Один раз на добу перевертайте м’ясо.

4. Після першого етапу обітріть м’ясо паперовими рушниками, натріть сухими приправами, майораном, кмином і гірчицею. Оберніть м’ясо в марлю, складену в три стоячи, перев’яжіть товстою мотузкою. У такому вигляді підвісьте м’ясо прямо на кухні і залиште на 4-5 днів.

5. Після закінчення зазначеного часу помістіть балик в холодильник. Подавайте м’ясо в якості закуски в охолодженому вигляді.

Приємного апетиту!