Ніжний і м’який балик з кети
Солона, в’ялена риба завжди користується величезним попитом у звичайний час і в свята. Готувати таку закуску будинку зовсім нескладно, однак потрібно запастися терпінням. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачний балик з кети.
Час готування: 1-4 тижні.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Кета – 1 кг
- Цукор – 30 гр.
- Сіль морська – 150 гр.
Процес приготування:
1. Для приготування балика підготуйте свіжу рибу, сіль і цукор.
2. У тушки риби відріжте реберну частину.
3. В підходящу для засолювання ємність всипте сіль і цукор. Добре обваляйте рибу в цій суміші з усіх боків. Далі на рибу встановіть гніт і відправте її в холодильник на 2-3 дні.
4. Після цього промийте тушку в дуже холодній воді кілька разів. Далі залийте рибу водою і залиште на 1-3 години.
5. Потім рибу наколіть на шпажки і підвісити в прохолодному провітрюваному місці на 1-4 тижні.
6. Готовий балик наріжте тонкими пластинками і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!