Балик – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжний і м’який балик з кети

Солона, в’ялена риба завжди користується величезним попитом у звичайний час і в свята. Готувати таку закуску будинку зовсім нескладно, однак потрібно запастися терпінням. У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати смачний балик з кети.

Час готування: 1-4 тижні.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Кета – 1 кг
  • Цукор – 30 гр.
  • Сіль морська – 150 гр.

Процес приготування:

1. Для приготування балика підготуйте свіжу рибу, сіль і цукор.

2. У тушки риби відріжте реберну частину.

3. В підходящу для засолювання ємність всипте сіль і цукор. Добре обваляйте рибу в цій суміші з усіх боків. Далі на рибу встановіть гніт і відправте її в холодильник на 2-3 дні.

4. Після цього промийте тушку в дуже холодній воді кілька разів. Далі залийте рибу водою і залиште на 1-3 години.

5. Потім рибу наколіть на шпажки і підвісити в прохолодному провітрюваному місці на 1-4 тижні.

6. Готовий балик наріжте тонкими пластинками і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!