Барабулька на сковороді — це відмінний варіант для апетитного сімейного обіду. Рибу готують різними способами. Вона хороша як в смаженому, так і тушкованому вигляді. Страви готуються дуже легко, зовсім не напружуючись, ви здивуєте сімейство апетитним неабияким стравою. Приготувати смачний обід дійсно можна за максимально короткий час.
Барабулька з золотистою скоринкою на сковороді
Барабулька з золотистою скоринкою на сковороді підкорить кожного любителя морепродуктів і сподобається всім. Це блюдо швидше для близького кола, ніж для зустрічі гостей. Запевняю, ваша родина залишиться під великим враженням, отримавши незабутнє задоволення. Страва готується максимально просто і швидко.
Інгредієнти на
3 порц.
- Барабулька (султанка) 2 пачки
- Борошно ½ склянки
- Сіль за смаком
- Перець білий мелений 2 ч. л.
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Барабульку заздалегідь розморозьте.
- Рибу очистіть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном водою і приберіть вологу серветками всередині і зовні.
- В окремій ємності з’єднайте борошно з сіллю і білим перцем.
- Вміст ємності гарненько перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися по борошну. У борошно вивантажите частинами підготовлену рибу і щедро обваляйте в паніровці.
- Товстостінну сковорідку розжарте на сильному вогні. Налийте масло. У кипляче масло акуратно занурте запанированную рибу. Підрум’яньте з одного боку до золотистої скоринки апетитною.
- Обережно переверніть на другий бік і повторіть процедуру до хрусткого стану.
- Апетитну барабульку перекладіть на тарілку, попередньо застелену серветками або паперовими рушниками, щоб позбутися зайвого жиру.
- Золотисту перекладіть рибу на красиве блюдо для подачі і запрошуйте домочадців дегустувати хрустке частування. Приємного насолоди!
Барабулька, смажена в борошні
Барабулька, смажена в борошні, з’їдається моментально. Це неймовірно смачний і цікавий варіант апетитного обіду або вечері, який неодмінно оцінить ваша сім’я. Приготування займає мінімальну кількість часу і порадує вас і ваших домашніх.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3
Склад:
- Барабулька – 500 гр.
- Борошно – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Візьміть необхідну кількість риби.
Крок 2. Заморожену рибу попередньо необхідно розморозити.
Крок 3. Барабульку очистіть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном і приберіть вологу серветками всередині і зовні.
Крок 4. Підготовлену рибу посоліть і поперчіть, ретельно перемішайте. В окрему миску насипте борошно і вивантажите підготовлену барабульку. Гарненько запаніруйте рибу з усіх боків.
Крок 5. Чавунну сковороду прожарити на сильному вогні. Налийте досить велика кількість масла. У гаряче масло відправте запанированную барабульку і готуйте на помірному вогні до рум’яності.
Крок 6. Рибу переверніть на іншу сторону і готуйте до золотистої скоринки. Готову барабульку викладіть на тарілку, попередньо застелену серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
Крок 7. Красиву хрустку рибу перекладіть в посуд для подавання, при бажанні зваріть картоплю і подавайте разом. Запрошуйте сім’ю трапезувати. Приємного апетиту!
Тушкована барабулька з цибулею
Тушкована барабулька з цибулею сподобається всім, хто не любить або з якихось причин не їсть смажену рибу. Блюдо виходить шалено апетитним і соковитим. За рахунок використання великої кількості цибулі утворюється апетитна підлива. Тушковану барабульку можна доповнити улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре або відварну картоплю.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Інгредієнти:
- Барабулька – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
- Лавровий лист – 4-5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Петрушка – декілька гілочок.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Вода – скільки буде потрібно.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожену барабульку попередньо розморозьте. Очистіть від луски і нутрощів, гарненько промийте під краном, позбавтеся від зайвої вологи серветками або паперовими рушниками, промокнувши всередині і зовні.
Крок 2. Цибулини позбавте від лушпиння і обполосніть.
Крок 3. В одному місці для зручності зберіть всі необхідні спеції.
Крок 4. Очищені цибулини нарубайте кільцями. Візьміть глибоку сковорідку, на дно викладіть шар цибулевих кілець, підсолити і приперчите.
Крок 5. Наступним шаром викладіть підготовлену барабульку, приправте сіллю і перцем.
Крок 6. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти.
Крок 7. Якщо є улюблена зелень, розподіліть її зверху. У мене була петрушка.
Крок 8. Додати лаврушку і горошки перцю і налийте трохи води. Додайте на сковорідку середньої конфорці. Доведіть до кипіння, мінімізуйте нагрів і тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин. За 5 хвилин до кінця готовності, за бажанням додайте часточки лимона.
Крок 9. Тушковану барабульку подавайте до столу, при необхідності зваріть улюблений гарнір, це може бути відварну картоплю або рис. Запрошуйте домочадців скуштувати смачне блюдо. Приємного насолоди!
Барабулька в томатному соусі
Барабулька в томатному соусі ідеально підійде для вузького сімейного кола і святкового застілля у великій компанії. Любителі морепродуктів будуть раді найніжнішому частування. Страва виходить не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і по смакової поєднанню компонентів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Барабулька – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Томати у власному соку – 450 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Петрушка – 50 гр.
- Чебрець свіжий – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Томати у власному соку перекладіть в сито або друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.
Крок 2. Помідори очистіть від шкірки і довільно порізати.
Крок 3. Часникові зубчики позбавте від лушпиння і обполосніть. Петрушку промийте і подрібніть.
Крок 4. Томати рубані складіть у розпечену сковорідку. Протушкувати, здобріть сіллю, цукром і перцем. Перемішайте, додайте рубану зелень, прогрійте і зніміть з конфорки.
Крок 5. Заморожену барабульку попередньо розморозьте. Очистіть від луски і нутрощів, гарненько промийте під краном, позбавтеся від зайвої вологи серветками або паперовими рушниками, промокнувши всередині і зовні.
Крок 6. Тушку розділіть на філе.
Крок 7. Візьміть глибоку сковорідку, на дно відправте вершкове масло і влийте оливкову. Часник нарубаєте, і відправте разом з чебрецем в гаряче масло. Викладіть підготовлену барабульку, обсмажте. Це займе буквально кілька хвилин.
Крок 8. Підсмажене барабульку подавайте на подушці з томатного соусу, при необхідності зваріть улюблений гарнір, картопля або рис. Кличте домочадців трапезувати. Приємного насолоди!
Смажена барабулька з картоплею
Смажена барабулька з картоплею принесе масу незабутніх вражень. Процес максимально простий. Яскраве страва – чудовий варіант страви в тихому сімейному колі. Смачно і просто можна перетворити буденне в меню святкове частування. Якщо ви любите рибу, це блюдо, безсумнівно, принесе вам задоволення.
Час готування – 1 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Барабулька – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 5 ст. л.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Для гарніру:
- Картопля – 500 гр.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень петрушки – 2 гілочки.
- Часник – 1 зубчик
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожену рибу попередньо необхідно розморозити. Барабульку очистіть від луски і нутрощів. Гарненько промийте під краном і приберіть вологу серветками всередині і зовні. Натріть сіллю.
Крок 2. Цибулину позбавте від лушпиння і дрібно порубаєте. Солодкий перець промийте, звільніть від нутрощів і дрібно наріжте.
Крок 3. Овочі обсмажте на гарячій сковорідці, промазаної маслом.
Крок 4. Картопля пошкрябайте щіткою від пилу і бруду. Промийте і покладіть в каструлю. Налийте води, помістіть на середню конфорку. Після закипання підсолити і додати лаврушку. Варіть до готовності.
Крок 5. В окрему миску насипте борошно і вивантажите підготовлену барабульку. Гарненько запаніруйте рибу з усіх боків. Нафаршируйте овочевий засмажкою.
Крок 6. Сковороду прожарити на сильному вогні. Налийте масло. У гаряче масло відправте запанированную барабульку і готуйте на помірному вогні до рум’яності.
Крок 7. Готову барабульку викладіть на тарілку, попередньо застеливши серветками, щоб позбутися від надлишків жиру. Красиву хрустку рибу перекладіть в посуд для подавання.
Крок 8. Очищений зубчик часнику і попередньо промиту петрушку порубаєте.
Крок 9. Злийте воду зі звареної картоплі, приправте рубаним часником і петрушкою, здобріть соняшниковою олією, закрийте каструлю кришкою і струсіть.
Крок 10. Барабульку доповніть ароматним картоплею, і запрошуйте сім’ю трапезувати. Приємного апетиту!
Барабулька в клярі на сковороді
Барабулька в клярі на сковороді виглядає чарівно і святково. Яскраве частування доречно для вечері в тихому сімейному колі або веселій дружній компанії. Святкова страва сподобається багатьом. Любителі рибних страв без розуму від апетитного смаженого страви.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Барабулька – 2 шт.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Паста – 150 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Базилік – 4-5 гілочок.
- Оливки зелені – 10 шт.
- Моцарелла – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – для смаження.
- Вино біле – 50 мл
- Борошно – скільки буде потрібно.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Сухі трави – за смаком.
- Паприка – за смаком.
- Імбир мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожену рибу попередньо необхідно розморозити. Барабульку очистіть від луски, зябер, плавників і нутрощів. Гарненько промийте під краном і приберіть вологу серветками всередині і зовні.
Крок 2. Підготуйте продукти для салату.
Крок 3. Підготовлену барабульку натріть сіллю, перцем і сухими травами. Якщо маєте часом, рибу можна прибрати в холод маринуватися приблизно на годину.
Крок 4. Помідори промийте і поріжте. Кульки моцарелли розділіть навпіл. З оливками поступите таким же чином. Базилік промийте. Зваріть Пасту відповідно до інструкції, зазначеної на зворотному боці упаковки.
Крок 5. Пасту злийте через сито і остудіть. Перекладіть в об’ємну миску. До макаронів відправте інші складові. Підсолити.
Крок 6. Окремо змішайте подрібнений часник і оливкове масло. Полийте салат. Об’єднайте інгредієнти перемішуючими рухами. Дайте салату настоятися.
Крок 7. Яйце збовтайте з меленим імбиром і солодкою паприкою. Влийте вино, додайте борошно і доведіть кляр до потрібної густоти.
Крок 8. Чавунну сковороду прожарити на сильному вогні. Налийте досить велика кількість масла. У гаряче масло відправте барабульку, попередньо искупав її в клярі, і готуйте на помірному вогні до рум’яності.
Крок 9. Рибу переверніть на іншу сторону і готуйте до золотистої скоринки. Готову барабульку викладіть на тарілку, застелену серветками або паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
Крок 10. Красиву рибу перекладіть в посуд для подавання, при бажанні дополите салатом і подавайте разом. Запрошуйте сім’ю трапезувати. Приємного апетиту!