Барабулька на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Барабулька в томатному соусі

Барабулька в томатному соусі ідеально підійде для вузького сімейного кола і святкового застілля у великій компанії. Любителі морепродуктів будуть раді найніжнішому частування. Страва виходить не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і по смакової поєднанню компонентів.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Барабулька – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Томати у власному соку – 450 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цукор-пісок – за смаком.
  • Петрушка – 50 гр.
  • Чебрець свіжий – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Томати у власному соку перекладіть в сито або друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.

Крок 2. Помідори очистіть від шкірки і довільно порізати.

Крок 3. Часникові зубчики позбавте від лушпиння і обполосніть. Петрушку промийте і подрібніть.

Крок 4. Томати рубані складіть у розпечену сковорідку. Протушкувати, здобріть сіллю, цукром і перцем. Перемішайте, додайте рубану зелень, прогрійте і зніміть з конфорки.

Крок 5. Заморожену барабульку попередньо розморозьте. Очистіть від луски і нутрощів, гарненько промийте під краном, позбавтеся від зайвої вологи серветками або паперовими рушниками, промокнувши всередині і зовні.

Крок 6. Тушку розділіть на філе.

Крок 7. Візьміть глибоку сковорідку, на дно відправте вершкове масло і влийте оливкову. Часник нарубаєте, і відправте разом з чебрецем в гаряче масло. Викладіть підготовлену барабульку, обсмажте. Це займе буквально кілька хвилин.

Крок 8. Підсмажене барабульку подавайте на подушці з томатного соусу, при необхідності зваріть улюблений гарнір, картопля або рис. Кличте домочадців трапезувати. Приємного насолоди!