Барабулька в томатному соусі
Барабулька в томатному соусі ідеально підійде для вузького сімейного кола і святкового застілля у великій компанії. Любителі морепродуктів будуть раді найніжнішому частування. Страва виходить не тільки яскравим зовнішнім виглядом, але і по смакової поєднанню компонентів.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Барабулька – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Томати у власному соку – 450 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор-пісок – за смаком.
- Петрушка – 50 гр.
- Чебрець свіжий – 10 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Томати у власному соку перекладіть в сито або друшляк, щоб позбавитися від зайвої вологи.
Крок 2. Помідори очистіть від шкірки і довільно порізати.
Крок 3. Часникові зубчики позбавте від лушпиння і обполосніть. Петрушку промийте і подрібніть.
Крок 4. Томати рубані складіть у розпечену сковорідку. Протушкувати, здобріть сіллю, цукром і перцем. Перемішайте, додайте рубану зелень, прогрійте і зніміть з конфорки.
Крок 5. Заморожену барабульку попередньо розморозьте. Очистіть від луски і нутрощів, гарненько промийте під краном, позбавтеся від зайвої вологи серветками або паперовими рушниками, промокнувши всередині і зовні.
Крок 6. Тушку розділіть на філе.
Крок 7. Візьміть глибоку сковорідку, на дно відправте вершкове масло і влийте оливкову. Часник нарубаєте, і відправте разом з чебрецем в гаряче масло. Викладіть підготовлену барабульку, обсмажте. Це займе буквально кілька хвилин.
Крок 8. Підсмажене барабульку подавайте на подушці з томатного соусу, при необхідності зваріть улюблений гарнір, картопля або рис. Кличте домочадців трапезувати. Приємного насолоди!