Барабулька на сковороді – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Тушкована барабулька з цибулею

Тушкована барабулька з цибулею сподобається всім, хто не любить або з якихось причин не їсть смажену рибу. Блюдо виходить шалено апетитним і соковитим. За рахунок використання великої кількості цибулі утворюється апетитна підлива. Тушковану барабульку можна доповнити улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре або відварну картоплю.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Барабулька – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3-4 шт.
  • Лавровий лист – 4-5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – декілька гілочок.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Перець запашний горошком – за смаком.
  • Вода – скільки буде потрібно.

Процес приготування:

Крок 1. Заморожену барабульку попередньо розморозьте. Очистіть від луски і нутрощів, гарненько промийте під краном, позбавтеся від зайвої вологи серветками або паперовими рушниками, промокнувши всередині і зовні.

Крок 2. Цибулини позбавте від лушпиння і обполосніть.

Крок 3. В одному місці для зручності зберіть всі необхідні спеції.

Крок 4. Очищені цибулини нарубайте кільцями. Візьміть глибоку сковорідку, на дно викладіть шар цибулевих кілець, підсолити і приперчите.

Крок 5. Наступним шаром викладіть підготовлену барабульку, приправте сіллю і перцем.

Крок 6. Повторіть шари, поки не закінчаться інгредієнти.

Крок 7. Якщо є улюблена зелень, розподіліть її зверху. У мене була петрушка.

Крок 8. Додати лаврушку і горошки перцю і налийте трохи води. Додайте на сковорідку середньої конфорці. Доведіть до кипіння, мінімізуйте нагрів і тушкуйте під кришкою 10-15 хвилин. За 5 хвилин до кінця готовності, за бажанням додайте часточки лимона.

Крок 9. Тушковану барабульку подавайте до столу, при необхідності зваріть улюблений гарнір, це може бути відварну картоплю або рис. Запрошуйте домочадців скуштувати смачне блюдо. Приємного насолоди!